ezine.bg»Статии»Здраве»Австралийци откриха лек срещу рака

Австралийци откриха лек срещу рака

Австралийци откриха лек срещу рака
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Като ефективно лекарство срещу рака на кожата може да послужи маслото от чаено дърво. До това откритие стигнаха австралийски изследователи след серия от експерименти върху мишки.

Д-р Сара Грей, който взе активно участие в научните изследвания, съобщи, че откритието е истински научен пробив в тази област. Въпреки това, експертите предупреждават, че не трябва да третирате на своя глава кожата си с този препарат.

"Всичко, което знаем в момента е една специална формула с масло от чаено дърво, която прониква в кожата и действие срещу тумора", обяснява д-р Грей.

Припомняме, че Австралия има най-високата заболеваемост от рак на кожата в света.

Междувременно, други страни от Западна Европа предлагат използването на различни хранителни продукти за преодоляване на проблемите с онкологията.

Служители на Тексаския университет също откриха полезно действие на екстракт от праскови и сливи. Изследователите са установили, че тези вещества имат високо ниво на антиоксиданти и съдържат фенолни компоненти, които могат успешно да унищожат туморните клетки, без да засягат здравите клетки.

От друга страна, шведските експерти препоръчват използването на гени от домати, които могат да унищожат раковите клетки. "Тествахме стотици различни гени и стотици лекарства. Но най-добрият е генът на домата в комбинация с азидотимидин", казва професор Юрий Пискър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати