Ясно е защо жените обичат високи токчета

Ясно е защо жените обичат високи токчета
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор-12%
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
43.00 лв.
Виж ››

Жените, които предпочитат да носят високи токчета, постепенно трансформират мускулите и сухожилията на краката си по такъв начин, че се оказват в асолютна невъзможност да носят обувки с плоска подметка.

Учени от Манчестърския университет се стремят да намерят отговор на въпроса защо любителките на високите токчета твърдят, че когато са с ниски обувки, изпитват дискомфорт.

На първо четене според учените това е чисто кокетство. Но двама от тях – Марко Наричи и Робърт Ксаупо решили да проверят дали няма и елемент на истина в дамските оплаквания.

Те сравнили анатомичните особености на краката на две групи жени – първата група редовно носела обувки на високи токчета, а втората предпочитала да се движи с ниски обувки.

Ясно е защо жените обичат високи токчета

Оказало се, че любителките на високите токчета изобщо не лъжат – тяхната омраза към ниските обувки има напълно обективно и реално измерение и причината е вече ясна.

Учените открили, че при редовно носене на обувки с високи токчета се деформират мускулите. Тъй като кракът, пъхнат в такава обувка, все едно стои на пръсти, затова мускулът, който тръгва от петата към коляното, постоянно е напрегнат.

Постепенно сухожилията се адаптират към такова разположение на краката, от което въпросният мускул се скъсява, а сухожилията стават по-плътни и по-груби.

Точно това е тайната на омразата на жените към плоските обувки – късият мускул трябва да се разтяга много повече, отколкото е свикнал, за да промени ъгъла между ходилото и прасеца.

Това води до болки и напрежение в мускулите след носене на обувки без токчета. Учените дават един много важен съвет на дамите, които предпочитат високите токчета.

Те съветват нежните създания постоянно да тренират мускулите на прасците си, като правят упражнения за тяхното разтегляне. Така мускулът няма да се напряга при носенето на маратонки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати