ezine.bg»Статии»Здраве»Бръчки по ушите предричат инфаркт

Бръчки по ушите предричат инфаркт

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Бръчки по ушите предричат инфаркт
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Ако дъгата, която се образува между пръстите на изпънатите ви встрани от тялото ръце, е по-малко от 152 сантиметра, имате огромна вероятност на стари години да се разболеете от Алцхаймер, твърдят канадски учени.

Има вероятност за това да е виновна хранителна недостатъчност в критични периоди на растежа, което води до по-малък размах на ръцете. Това предразполага човек към умствен спад в по-зряла възраст.

Ако искате да се предпазите от Алцхаймер, задължително трябва да имате хоби, свързано с творчество – например рисуване или създване на керамични съдове.

Изследванията показват, че хората, чиято почивка е активна, страдат три пъти по-малко от Алцхаймер в сравнение с онези хора, които не тренират мозъка си.

Бръчки по ушите предричат инфаркт

Ако имате бръчки върху меката част на ухото, това може да е знак за повишен риск от сърдечни проблеми, инфаркт и спиране на сърцето. Бръчицата на едното ухо покачва степента на риск от инфаркт с тридесет и три процента, а на двете уши – със седемдесет и седем процента.

Според специалисти това се дължи на загуба на еластични влакна, което води до бръчици върху меката част на ушите, както и до проблеми с артериите. За да поддържате сърцето си здраво, намалете излишните килограми и следете за нивото на вредния холестерол и за кръвното си налягане.

Ако към четиридесетата ви година талията ви е по-скоро широка, отколкото тясна, то имате три пъти по-голяма вероятност да страдате от слабоумие към седемдесетия си рожден ден, дори да не страдате от затлъстяване.

Това важи с еднаква сила за мъжете и за жените. Една от причините за тази връзка е фактът, че за разлика от подкожната мазнина, мазнината, която обвива органите на тялото, отделя повече възпалителни хормони.

За да предотвратите натрупването на мазнини в областта на талията, трябва да се ориентирате към средиземноморската диета, която включва маслини, ядки, авокадо, риба, морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати