Ухото разказва за много болести

Ухото разказва за много болести
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
51.00 лв.
Виж ››

В човешкото ухо са събрани над 150 биологично активни точки, и като се въздейства върху тях, може да се променя работата на всички вътрешни органи.

За въздействие върху тях са създадени различни методи на рефлексотерапия. А с външния си вид и формата ухото може да подскаже кои системи на организма ни имат нужда от повече грижи и внимание.

Размерът има значение и това важи за ухото. Нормалното женско ухо е дълго от 5 до 7 сантиметра, широко от 2, 8 до 4, 5 сантиметра. Мъжете са с уши, които са дълги между 5 и 8 сантиметра, и са широки между 3, 2 0 5, 2 сантиметра.

Ушите, които влизат в нормата, са хармонично развити, еднакви и говорят за това, че човек е с добра наследственост и има конкурентноспособни резерви от жизнени сили.

Ухото разказва за много болести

Ако ушите ви са прекалено големи, няма нужда да се борите с това. Големите уши говорят, че организмът има големи резерви, които се базират върху силната благоприятна наследственост и стабилната работа на всички органи и системи.

Ако ушите ви са по-малки от нормата, това означава, че трябва сериозно да поддържате имунитета си. Не си помагайте за това с лекарства, а с правилно хранене и физически натоварвания.

Ако ушите ви стават червени в стресови ситуации, това може да издава склонност към рязко повишаване на кръвното налягане. Затова трябва да имате апарат за кръвно налягане и редовно да си следите стойностите.

Ако ушите ви са студени често, това означава, че имате понижено кръвонапълване на ушите, което може да е знак за трудности в работата на вегетативната нервна система, склонност към понижено кръвно и общ упадък на силите.

Ако изведнъж пред ушите ви се натрупат много бръчици, това е много опасен сигнал. Такива бръчици могат да говорят за обща изтощеност на организма, умора на нервната и сърдечно-съдовата система. Оставете пушенето и се отдайте на спорта.

Ако внезапно върху ушите ви се появят лунички, и по-точно каеникави или червеникави петънца, трябва внимателно да се отнасяте със стомашно-чревния си тракт.

Меката част на ухото може да разкаже много за притежателя си. Ако тя е красива, хармонира с общия облик на ухото, розова е и е здрава – значи в тялото ви всичко е наред.

Но ако тя е голяма и издължена, собственикът й, най-вероятно, е талантлив, силен и трудоспособен. Ненапразно в древните култури за красива се е смятала дългата мека част на ухото.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати