Изложена ли сте на риск от сърдечно заболяване?

Изложена ли сте на риск от сърдечно заболяване?
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101
60.00 лв.
Виж ››

Сърдечните заболявания имат едно удивително положително качество: възможно е да бъдат избегнати и предотвратени само с промяна на хранителния режим и начина на живот.

Сърдечните заболявания могат да бъдат контролирани най-ефективно, стига да бъдат засечени рано. И това е възможно, защото има индикатори, които неизменно точно предсказват рисковете за сърцето. Става въпрос за хипертонията или високото кръвно налягане и повишеното ниво на холестерола, пише д-р Шнайдерман.

Информирана, че сте в рисковата група, от вас зависи да намалите вероятността да развиете болести на сърцето, а ако имате такива – да снижите риска от сърдечен удар просто като промените начина си на живот, хранителния режим и физическото натоварване.

Кръвното налягане и притокът на кръв са в най-тясна връзка. При повишаване на кръвното налягане намалява лекотата, с която тече кръвта.

Има два основни вида хипертония – основна и вторична.

При основната, която е по-разпространена, причините не винаги могат да бъдат ясно дефинирани. Вторичната хипертония може да е свързана с друго заболяване – например проблеми с бъбреците.

Дори да имате хипертония, едва ли сте наясно със състоянието си, тъй като високото кръвно не съобщава за себе си с ясно различими признаци. Затова е изключително важно да следите редовно кръвното налягане. Особено старание следва да проявите с приближаването на менопаузата.

Изложена ли сте на риск от сърдечно заболяване?

Ако се окаже, че имате високо кръвно, с известни усилия можете да преодолеете проблема.

При такава диагноза е необходимо да внимавате с количеството консумирани лоши мазнини. Намалете и солта.

Опитвайте се поне три пъти в седмицата да спортувате. Ако сте с наднормено тегло – започвайте да отслабвате под лекарско наблюдение. Имайте в предвид, че резултатите няма да бъдат мигновени. В повечето случай килограми се качват бавно и е най-здравословно при правилен подход бавно и да се топят.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати