Натравяне и топлинен удар заплашват ваканцията ви

Натравяне и топлинен удар заплашват ваканцията ви

Всички очакваме лятото с нетърпение и не се замисляме, че най-топлият годишен сезон крие и своите рискове за здравето на човек.

Вижте сега кои всъщност са опасностите, които могат да ни развалят ваканцията:

Топлинен удар - горещите дни са предпоставка за слънчев или топлинен удар. От него страдат най-често възрастните, децата и хората, които страдат от специфични заболявания.

До пристигането на лекарския екип най-доброто, което можете да направите за пострадалия, е да го отведете на проветриво и сенчесто място и да му прилагате хладни компреси. Водата се дава на глътки

Хранително натравяне - продуктите през лятото задължително трябва да се съхраняват в подходящи електроуреди и да се консумират скоро след приготвянето им, защото в обратен случай рискуваме да си докараме хранително натравяне.

От значение е да обръщаме и необходимото внимание на заведенията, в които се храним. Не са за препоръчване крайпътните капанчета и местата със съмнителни възможности за съхранение на продуктите.

Дехидратация - това е състояние, което често се наблюдава през лятото. Може да бъде причиенено както от непосредственото излагане на слънчева светлина, така и като резултат от натравяне, диария, изпотяване и различни заболявания на отделителната система.

Насекоми - ухапването от насекоми също е сред честите оплаквания през летния сезон. Ужилването от оса или пчела, например, може да създаде сериозен проблем за алергичните хора. Опасен е и кърлежът, който обикновено е преносител на различни заболявания.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати