Внимание! Опасните заразни брадавици

Брадавици по ръцете

Научно доказано е, че брадавиците са заразни! Инфекцията се причинява папиломни вируси и се предава от човек на човек.

Ето защо бъдете особено предпазливи, когато ви се налага да имате контакти с хора, при които заболяването има изключително изразени форми.

В зависимост от това кой е вирусът, отговорен за заразяването с брадавици, какви са разположението и външният вид на заразата, специалистите разглеждат четири основни вида брадавици.

- Обикновени брадавици – в най-голяма част от случаите те поразяват ръце, появяват се по пръстите и в областта на китките. На външен вид наподобяват възловидни образувания. Повърхността им е неравна, суха, а на цвят са най-често сиви или кафяви.

- Плантарните брадавици - те се появяват по краката, в повечето случаи по ходилата. Образуват се в резултат на натрупване на рогово вещество в тъканта и се отличават с това, че са силно чувствителни при натиск. Водят до болка и неудобства.

- Плоските брадавици се появяват по лицето – по челото, по бузите или брадичката. Те са с малки размери и кръгла форма, гладки са, а цветът им най-често наподобява телесния.

- Островръхите брадавици - те поразяват интимната зона. Те обхващат гениталии и анус. Характеризират се с нарастващи размери.

От особено важност е фактът, че всички брадавици се лекуват единствено след назначена от страна на лекар терапия.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати