Ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми
Симптоми

Симптоми

Симптоми при различни видове заболявания и здравословни проблеми. Ранни симптоми и превенция на различни заболявания.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как кожата ти подсказва, че имаш глутенова непоносимост?Как кожата ти подсказва, че имаш глутенова непоносимост?
19 Окт.
Глутеновата непоносимост, известна още като цьолиакия, е хронично автоимунно заболяване, което се характеризира с непоносимост към глутена. Как кожата ти подсказва, че имаш глутенова непоносимост?
Каква е връзката между косопада и глутеновата непоносимост?Каква е връзката между косопада и глутеновата непоносимост?
16 Окт.
Загубата на коса е изтощителен и често срещан проблем, изпитван от милиони мъже и жени по целия свят. Състоянието варира от оредяваща линия на косата, до пълна плешивост и може сериозно да повлияе на самочувствието и увереността на страдащите.
Анксиозно разстройство на личносттаАнксиозно разстройство на личността
10 Окт.
Психологичните разстройства са патологични състояния, които засягат мисленето, чувствата и поведението на индивида, предизвиквайки нарушения в нормалната функция и качество на живот. Анксиозно разстройство на личността - симптоми, причини и лечение.
Причините за развитието на болестта на АлцхаймерПричините за развитието на болестта на Алцхаймер
23 Септ.
Причини за болестта Алцхаймер. Наследственост при болест на Алцхаймер. Болестта на Алцхаймер е прогресиращо мозъчно увреждане, което става причина за поява на проблеми с мисленето, паметта и поведението.
Какво ни причиняват ниските нива на серотонинаКакво ни причиняват ниските нива на серотонина
23 Септ.
Серотонинът е невротрансмитерът за добро настроение, играе решаваща роля в регулирането на настроението, емоциите и различните физиологични функции в човешкото тяло. Физически ефекти от ниския серотонин
Мехури в устата - причини и лечениеМехури в устата - причини и лечение
11 Август
Мехурите в устата представляват изменение на лигавицата на устната кухина, наподобяваща балончета. Те засягат устната кухина, включително вътрешната част на устните, венците, небцето и езика.
Коксаки вирусКоксаки вирус
08 Август
Вирусът Коксаки, спадащ към рода Enterovirus, заема уникално място в света на вирусните инфекции. Наречен на град Коксаки, Ню Йорк, където е идентифициран за първи път през 40-те години на миналия век.
Изкълчване на китката - симптоми и първа помощИзкълчване на китката - симптоми и първа помощ
30 Юли
Изкълчването на китката е нараняване, при което костите на китката излизат от своите нормални места в ставната кутия. Изкълчване на китката - симптоми и първа помощ:
Мутилиращият артрит - симптоми и лечениеМутилиращият артрит - симптоми и лечение
10 Юли
Мутилиращият артрит е сериозно възпалително заболяване на ставите, което се характеризира със значително увреждане и деструкция на ставните тъкани. Това е рядък вид артрит, който може да причини сериозни функционални увреждания.
Симптоми на симетричен псориатичен артритСимптоми на симетричен псориатичен артрит
01 Юли
Симетричният псориатичен артрит (СПА) е хронично възпалително заболяване на ставите, което се свързва с псориазис. Симптоми на симетричен псориатичен артрит. Лечение на симетричен псориатичен артрит