Ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми
Симптоми

Симптоми

Симптоми при различни видове заболявания и здравословни проблеми. Ранни симптоми и превенция на различни заболявания.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога буденето през нощта е симптом на болестКога буденето през нощта е симптом на болест
20 Февр.
Събуждането през нощта е често срещано явление за много хора, което често се дължи на различни фактори като стрес, начин на живот или смущения в околната среда. Кога буденето през нощта е симптом на болест?
Грип А - какво представлява?Грип А - какво представлява?
30 Януари
Грипът е най-разпространеното инфекциозно заболяване в световен мащаб. Грип от тип А е най-широко разпространен и най-опасен. Симптоми на грип А. Лечение на грип А.
Остър гастрит - какво трябва да знаем?Остър гастрит - какво трябва да знаем?
16 Януари
Острият гастрит е неприятно протичащо заболяване, но с благоприятна прогноза. Симптоми на остър гастрит. Причини за остър гастрит. Лечение на остър гастрит.
Ананкастно разстройство на личносттаАнанкастно разстройство на личността
15 Януари
Ананкастното разстройство на е психично разстройство, което се характеризира с наличието на обсесии и компулсии. Обсесиите са непрекъснати, навяващи страх и неприятни мисли или ментални образи.
Дефицит на рибофлавин - до какво води и какви са симптомитеДефицит на рибофлавин - до какво води и какви са симптомите
21 Дек.
Рибофлавинът има важно значение за здравето на очите, храносмилателната система, мозъка, кръвните клетки. Отговаря за абсорбацията на желязото и за феталното развитие. Причини за дефицит на рибофлавин. До какво води дефицитът на рибофлавин?
Симптоми на висок тестостерон при жениСимптоми на висок тестостерон при жени
16 Дек.
Тестостероновият дисбаланс при жените може да повлияе на външния вид и цялостното им здраве. Причини за висок тестостерон при жените. Сред най-честите и видими симптоми на високия тестостерон при жените са акнето.
Какви са симптомите при ниска кръвна захар?Какви са симптомите при ниска кръвна захар?
05 Дек.
Кръвната захар е важен индикатор, който показва качеството на здравословното ни състояние. Какви са симптомите при ниска кръвна захар?
Симптоми на студов дерматит през есента и зиматаСимптоми на студов дерматит през есента и зимата
22 Ноем.
Подразделение от групата заболявания на дерматита е студовият дерматит. Той е състояние, което се проявява в реакции на студено излагане на кожата. Симптоми на студов дерматит през есента и зимата.
Признаци, че кожата ви се нуждае от витамин КПризнаци, че кожата ви се нуждае от витамин К
07 Ноем.
Дефицитът на витамин К не бива да се подценява. То може да доведе до сериозни заболявания, някои от тях с фатален изход. Признаци, че кожата ви се нуждае от витамин К.
Как кожата ти подсказва, че имаш глутенова непоносимост?Как кожата ти подсказва, че имаш глутенова непоносимост?
19 Окт.
Глутеновата непоносимост, известна още като цьолиакия, е хронично автоимунно заболяване, което се характеризира с непоносимост към глутена. Как кожата ти подсказва, че имаш глутенова непоносимост?