ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми
Симптоми

Симптоми

Симптоми при различни видове заболявания и здравословни проблеми. Ранни симптоми и превенция на различни заболявания.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Симптоми при недостиг на цинкСимптоми при недостиг на цинкЦинкът е сред най-важните минерали в тялото. То се нуждае от него, за да поддържа здрава имунната система. Всяка клетка в тялото ни съдържа следи от цинк.
Причини за подуване на стомахаПричини за подуване на стомаха
03 Дек.
Жана Г.
Сред основните причини за подуване на стомаха е липсата на достатъчно ензими, а също така дисфункцията на стомашната микрофлора. Неправилното хранене е една от най-често срещаните причини за подуване на стомаха.
Какви са симптомите на хипервитаминоза?Какви са симптомите на хипервитаминоза?Витамините са необходим и незаменим спътник на доброто здраве. Но тяхната употреба трябва да съответства на потребностите на всеки отделен организъм.
Симптоми при недостиг на силицийСимптоми при недостиг на силиций
20 Ноем.
Марина
Установено е, че силицият е нужен за костите, като поддържа тяхната гъвкавост, увеличавайки колагена в тялото. Най-важните източници на силиций са ябълките, зърнените храни, суровото зеле, фъстъците, морковите.
6 проблема, причинени от липса на сън6 проблема, причинени от липса на сънВсички познаваме усещането за умора: прозяваме се, главата ни натежава и очите ни се притварят. Има обаче и други симптоми, които могат да показват липса на сън.
Витамин К2 - ползи, източници и дефицитВитамин К2 - ползи, източници и дефицитВитамин К2 - ползи, източници и дефицит. Някои хора имат недостиг на този витамин К2 и това се отразява върху здравословното им състояние.
Признаци, че може би имате проблеми с психичното здравеПризнаци, че може би имате проблеми с психичното здравеЧесто хората са толкова заети в ежедневието си, че дори не забелязват, че изпитват проблем с психичното здраве. На 8 октомври се отбелязва световен ден за психичното здраве, затова насочваме фокуса към този съвременен бич
Отбелязваме Световния ден на сърцетоОтбелязваме Световния ден на сърцетоНа 29-ти септември целият свят отбелязва Деня на сърцето. По този повод в повечето страни се организират различни кампании и акции. Световният ден на сърцето ни напомня, че най-важно е да обръщаме внимание на сигналите на. . .
Признаци, че имаш свръхчувствителност към кофеинПризнаци, че имаш свръхчувствителност към кофеинПосягаме към чашата с кафе сутрин, за да се събудим или за да сме по-концентрирани на работа. Много хора обожават тази топла напитка, ала тя не влияе толкова добре на всеки. Някои от нас проявяват чувствителност към кофеина.
Скрити причини да сте супер изморени през деняСкрити причини да сте супер изморени през деняСкрити причини да сте супер изморени през деня. Какви са причините за хронична умора?