Симптоми

Симптоми

Симптоми при различни видове заболявания и здравословни проблеми. Ранни симптоми и превенция на различни заболявания.
Задържане на водаЗадържане на вода
17 Юни
Задържане на вода често се нарича оток. Това е състояние, което е резултат от течове в тъканите на тялото от кръвта. Обикновено течността се оттича от тъканите на тялото чрез лимфната система - мрежа
Три вида мазнини в корема, които не са причинени от преяжданеТри вида мазнини в корема, които не са причинени от преяжданеМъжете и жените носят мазнини около корема си по различен начин. И в двата случая причините за излишните мазнини невинаги са свързани с преяждане.
Важни факти за вирусите, които трябва да знаетеВажни факти за вирусите, които трябва да знаете
21 Март
Анабел
Вирусите са на всякъде около нас и съществуват откакто свят светува. Те са с много малки размери и се разпространяват бързо от заразен върху здрав организъм. Ето още някои факти за вирусите.
Мълчаливи признаци, че живеете под огромен стресМълчаливи признаци, че живеете под огромен стресКазват, че малко стрес в живота ни всъщност може да е полезен. По обясними причини той ни кара да излезем от зоната си на комфорт и да направим неща, които по принцип не бихме сторили.
Дали приемате достатъчно калории? Симптоми на недохранванеДали приемате достатъчно калории? Симптоми на недохранванеМожем да говорим за недохранване, когато хранителният режим на човек не осигурява достатъчно калории или подходящ баланс на хранителни вещества за оптимално здраве.
Проблеми на характера, зад които всъщност се крие заболяванеПроблеми на характера, зад които всъщност се крие заболяванеВсички хора се отличаваме със специфичен характер. И всеки от нас има черти, които не са особено симпатични. Мързел, избухливост, прекалена неувереност – това са качества, които категоризираме като проблеми на характера.
Затлъстяването, а не ракът, ще е най-страшният убиец на хораЗатлъстяването, а не ракът, ще е най-страшният убиец на хораПрез следващите десетилетия основната причина за смъртност при хората няма да бъде ракът, причинен от тютюнопушене, а затлъстяването - сочи доклад на учени, които от години изучават този бич за съвременните хора.
Признаци, че ни липсват витамини и минералиПризнаци, че ни липсват витамини и минералиВ студените дни, когато диетата ни е по-еднообразна и бедна на свежи храни, а слънцето все по-рядко се показва, започваме да страдаме от липса на витамини и минерали.
Карбамид (урея) - какво трябва да знаете?Карбамид (урея) - какво трябва да знаете?
25 Ноем.
Анабел
Карбамид или урея е краен продукт отделен при разлагането на протеините. При тяхното разграждането се образува амоняк, който е токсичен за организма. Преобразуването на амоняка в урея става в черният дроб.
Вижте признаците за недостиг на омега-3 мастни киселиниВижте признаците за недостиг на омега-3 мастни киселиниНенаситените мастни кисели са от есенциалните за човешкото здраве и правилното функциониране на мозъка киселини. Омега-3 мастните киселини играят много важна роля за работата на мозъка, здравето на сърцето, доброто зрение и метаболизма.