Емоционалното ядене е сред най-вредните навици на жените

Емоционалното ядене е сред най-вредните навици на жените
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Емоционалното ядене, носенето на неподходящ размер сутиен, излишните притеснения, недостатъчният сън, пренебрегването на собствените нужди и консумирането на алкохол наравно с мъжете са сред най-нездравословните навици на жените.

Емоционално ядене

Удоволствие от храната изпитват както мъжете, така и жените. Изследвания обаче предполагат, че докато мъжете възнаграждават доброто си настроение с храна, то жените лекуват тъгата си с емоционално ядене. Освен това жените са по-големи привърженици на сладките и висококалорични продукти. Вместо фигурата ви да бъде потърпевша следващия път, когато се чувствате тъжна, се заемете с нещо, което ще ви разсее и в същото време ще ви достави удоволствие. Повишаването на ендрофина от физическа активност, а не от похапване, е по-добрият вариант за „лекуване“ на емоционалните кризи.

Носене на неподходящ размер сутиен

Емоционалното ядене е сред най-вредните навици на жените

Предполага се, че над 70 % от жените носят сутиени в неподходящ за тях размери. В резултат дамите не просто променят начина, по който изглеждат, но и увреждат здравето си. Неточният номер може да доведе до проблеми с гръбнака, болки във врата и кръста, затруднения в дишането, изменение на позата, кожни проблеми, нарушено кръвообращение и дори затруднено функциониране на храносмилателната и отделителната система. Ето защо е по-добре, преценявайки размера си да се водите от критерия комфорт за тялото.

Излишни притеснения

Стресът не е здравословен както за мъжете, така и за жените. Дамите обаче са два пъти по-податливи към стреса и към неговите последици – депресия и безпокойство. Предполага се, че причините за това са биологични. Все пак притесненията за минали събития или тревожното усещане, че нещо лошо може да се случи в бъдеще причинява на женската психика и здраве големи щети.

Недостатъчно сън

Емоционалното ядене е сред най-вредните навици на жените

Липсата на сън влошава настроението и външния вид, тя води и до повече инциденти, увеличен прием на храна и риск от сърдечни болести. Според статистиката проблеми със съня имат повече жени, от колкото мъже. Установено е още, че жените са по-склонни да се лишат от сън за разлика от мъжете. В същото време недоспиването има по-изявени последици при нежния пол - настъпват осезаеми промени в кръвното налягане, настроенията и пр.

Поставят се на последно място

Освен че правят компромис със съня си, за да свършат всичко около децата, мъжа и работата, жените са по-склонни да поставят желанията и нуждите си на последно място. Научете се понякога да казвате не на някои молби и очаквания на околните. Старайте се всяка седмица да отделяте достатъчно време за себе си и нещата, които обичате да правите. Това ще бъде здравословно не само за вас, но и за взаимоотношенията ви с любимите хора в дългосрочен план.

Консумиране на алкохол наравно с мъжете

Емоционалното ядене е сред най-вредните навици на жените

От пийването с компания, през първи срещи, социални събития и пр. - много са ситуациите, в които жените се чувстват „предизвикани“ да приемат толкова алкохол, колкото и противоположния пол. Това е един от най-вредните женски навици. Като цяло жените са с по-ниско тегло и нямата същата способност като мъжете да обработват алкохола, което ще рече, че те се напиват по-бързо. За да минимизирате неприятните последствия от алкохола за здравето, се опитвайте да се ограничавате с количествата и да наблягате повече на нискоалкохолните питиета.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати