Лечение на краста

Лечение на краста

Крастата е силно заразна болест, която се предава лесно при допир с болния или спането в неговите завивки, обличането на негови дрехи. Всеки, който няма имунитет срещу това заболяване може да бъде заразен с краста.

Причинител на крастата е дребен кърлеж, който паразитира при човека и се храни с кожата. Кърлежът, причинител на заболяването се наблюдава навсякъде по света с изключение на полюсите.

Разпространението на крастата е в пряка връзка със санитарно-хигиенните условия на живот и култура на населението.

Симптом за появата на краста е обрив по кожата, който лесно може да се разпознае. Това са зачервявания, които са дълги около 1 см, прави или леко извити. Този симптом е един от първите, който се проявява. Основно засегната част на тялото са ръцете.

Можете да бъдете сигурни, че имате краста, ако зачервяванията са придружени със силен сърбеж. Той е особено интензивен през нощта.

Ако един член от член от семейството е заразен, това значи че трябва да се лекуват и останалите. Дори те да са здрави, трябва да се проведе паралелно лечение на всички.

За да бъде унищожена напълно крастата, трябва да се лекуват не само заразените части от тялото, но и да се третират всички дрехи и завивки, които са потенциални места на обитание на крастовия кърлеж.

Един от възможните начини за лечение е със спирт. Трябва да се взима душ три пъти дневно и след това с помощта на памук да намазвате тялото си.

След баня дрехите се сменят и се перат на висока температура. Това е нужно, за да бъдат отстранени всички причинители на крастата.

Много народни лечители използват серен мехлем за борба с болестта.

Приготвя се от сяра и свинска мас под формата на мехлем в съотношение 30 % за възрастни и 20 % за деца.

Серният мехлем се втрива в кожата на цялото тяло, с изключение на врата и шията. Процедурата се прави веднъж дневно, в продължение на три дни. На четвъртият ден болният се къпе, преоблича и сменя чаршафите си. Дрехите на болния се изваряват.

Рейтинг

5 5
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ivan Dachev
Ivan Dachev
19.04.2016 13:57
Здравейте! Крастата е изключително трудна за лечение и аз съм го изпитал върху себе си! Какви ли не лекарства съм използвал, но резултатът е бил нулев или в най-добрия случай временен. Според мен най-доброто лекарство, което ми помогна да се излекувам е Перметрин и това не е само мое мнение, а и на много други хора! Разполагам с това лекарство внесено от чужбина и който се интересува може да ми се обади на тел. 0883362919 или да ми пише на и-мейл адрес:
4
0
гост
гост
29.03.2016 10:00
Вече от година ползвам акарол и ефекта е временен от него
5
0
Ivan
Ivan
21.06.2015 20:02
Продавам Перметрин! Това е най-ефикасното лекарство против краста! Цената на една тубичка е 45 лв. Който се интересува да ми се обади на 0883362919 или на е-мейл:
0
0
ужас
ужас
22.08.2014 13:24
някакво дете от градината на майка ми има краста и аз сега съм като полудяла..от както научих имам чувството,че цялото тяло ме сърби.....притеснявам се страшно много !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
2
0
koko
koko
22.12.2013 23:54
Приготвя се мехлем от; 50Г СЯРА ОТ АПТЕКАТА,50Г СОДА БИКАРБОНАТ И 100Г НЕСОЛЕНА СВИНСКА МАС.Всичко се обърква добре. Пази се в хладилник.Маже се цялото тяло,включително главата,уши,лице.Не се страхувайте,нищо няма да ви стане.Лично съм го ползвала и то успешно.Само преди да започнете лечението,свалете всичките си бижута,че ще потъмнеят.Трябва да си отделите 5-6 дни изолация в къщи,за да се отдадете изцяло на лечението. Сутрин и вечер се мажете с мехлема.Ако през деня усетите някъде пропълзяване отново се намазвате.През тези 5-6 дена къпане най-много само веднъж и то веднага след това намазване с мехлема.Ако се къпете повече и оставите тялото си ненамазано няма да постигнете успех.Струва си да изтърпите тези дни.Пригответе си и по-стари дрехи.Сутрин след ставане веднага чаршафите,пижамите,бельото се слагат в пералнята и се перат на 60градуса,не е необходима по-висока температура.Вечер преди лягане се перат дрехите,който са носени през деня.Така 6 дена и след това вече си продължавате по старому.След това може да усещате около месец някакъв сърбеж по тялото,но бъдете сигурни,че това не е от гадинките,защото те вече не съществуват,а е от изпрълналата ви кожа. Можете да се намазвате с някакъв мехлем,а дори и да не се мажете кожата сама ще се възстанови.Само при стриктно спазване на тово,което съм писала ще се радвате на успех!
1
0
Ди
Ди
17.10.2015 03:07
Абсолютно вярно е. Лечението е доволно просто-сяра и мас. Също съм го използвал. Сърбежа е просто ужасен- не ти дава мира и мислиш единствено за него. Нищо друго не можеш да правиш. За щастие , още след първото намазване, сърбежа намалява с 40 % и вече човек се успокоява. Така че не е проблем. Просто си трябва точно диагностициране и после лечението да си мине за да умрат всички гадове. Между другото на мен мазането със това мазило ми подейства доста добре. Не си спомням обаче да съм стоял в къщи и да съм се мазал през деня. Но пък и беше отдавна :)
1
0