Коремът след секцио

Раждане със секцио

След секцио тялото се възстановява по-бавно, отколкото при естествено раждане и с това са запознати всички жени, на които им предстои раждане. Обикновено няколко месеца след операцията жените започват да се чудят как да приберат корема – с упражнения или може би диета. Причината за по-големия корем е матката, която все още не се е свила.

Специалистите съветват младите майки да не правят експерименти. Упражненията не са позволени поне до третия месец след операцията. Някои лекари препоръчват да няма физически натоварвания, докато не мине една година.

Хранене след раждане

Разбира се, в желанието си да се върнат към предишната си форма, жените започват да правят натоварвания доста по-рано. Необходимо е веднага да спрат, ако почувстват някаква болка или неразположение. Това е знак, че все още не сте готови за физическо натоварване.

Възможно е да се натоварвате по друг начин и в други области. Една разходка с количката също е добро упражнение за вас. Въпросът е да не натоварвате мускулите на корема, докато напълно не зараснат.

Корем след раждане

Следващата идея на повечето млади майки е диета. И ако в друг период никой не може да ви спре да се ограничите, сега е абсолютно забранено да прилагате всякакви диети.

След като е минало раждането организмът на жената има нужда от хубава храна, за да се възстанови бързо. Освен това повечето жени кърмят децата си, което е още една причина да не се ограничават. Кърменето задължава майката да приема всякаква храна и да не брои своите калории.

корем след секцио

Младите майки могат единствено да подбират храната, с която се хранят и да хапват повече плодове и зеленчуци или други храни и да не преяждат.

Ако коремчето ви ви смущава много, можете да си сложите специален ластичен колан, който ще ви придържа. Важно е да не носите колана постоянно – позволено е да е върху вас само няколко часа дневно. Единственият проблем е, че някои жени трудно свикват с него.

Всъщност, пълното възстановяване след секцио и прибирането на корема са си строго индивидуални – при някои жени коремът се прибира на втория месец, други имат проблеми малко повече време. Изпълнявайте лекарските препоръки и нещата ще си дойдат на мястото.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати