ezine.bg»Статии»Здраве»Защо жените пълнеят по-бързо от мъжете

Защо жените пълнеят по-бързо от мъжете

Дебеланка

Болката на всяка жена са килограмите. Случвало ли ви се е, когато седите на маса с един мъж, той да изяжда огромни количества храна, а вие да се ограничавате до минимума и накрая – да тежите колкото него. Звучи страшно и немислимо, не и истина, тъй като доказано – жените пълнеят много по-бързо от мъжете.

Ново проучване доказва по неоспорим начин, че дори двата пола да се хранят с еднакви количества храна, то нежния пол трупат излишни килограми много по-бързо от мъжете. Жените са склонни по-бързо да трупат мазнини в областта на корема, което от своя страна повишава риска от развитието на диабет от втори тип, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Отслабване

Диетолозите смятат, че подобна причина за пълнеенето се крие най-вече в големите количества високо калорични храни и заседналия начин на живот. От друга страна са генетичните фактори, които допринасят за начина по който изглеждаме.

Друг важен фактор, подкрепящ тезата, е факта, че женският мозък не може да се справи ефективно с предотвратяването на апетита. В света, бройката на жените с наднормено тегло е средно с 25% по-висока в сравнение с тази на мъжете.

Тъпчене

У жените се наблюдава липса на силна воля. Тя се способства от стреса, на който са подложени, често в много по-високи нива от този при мъжете. Това е така, тъй като жените по презумпция са по-чувствителни и възприемат заобикалящия ги свят много по-емоционално. Поради това нежния пол често-често нарушава диетите и режима си на упражнения.

При проведено проучване относно въпроса, група мъже и жени били помолени да стоят гладни 17 часа. В края им, на участниците била предоставена разнообразна храна. Но вместо да се хранят с нея, те трябвало да мислят за нещо непривично.

В този момент те били подложени на магнитен резонанс. Резултатите показали, че докато мъжете можели да отклонят съзнанието си в друга насока, то нито една от жените не спирала да мисли за храната.

А решението - добра и здравословна храна, както и физическа активност. Но в крайна сметка, ние сме жени, заслужаваме и по малко изкушения.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
1234
1234
22.09.2013 20:34
Отговорът е много прост - жените имат по-бавен метаболизъм от мъжете, това е.
2
0