Най-големите грешки при използването на презерватив

Презерватив

Ако не се отнасяте към презервативите с необходимата нежност и внимание, те могат да ви отмъстят с нежелана бременност, както и с най-различни венерически болести.

Сред най-често срещаните грешки при използването на презерватив е следната – над 40 процента от дамите карат партньора си да нахлузи кондома едва след като пенисът е проникнал в тях.

Според обясненията на дамите те се сещат, че трябва да са предпазливи едва в момента, в който половият акт вече е започнал. И са убедени, че след като партньорът им сложи кондом, безопасният секс е осигурен. Само че това е възможно само ако предпазното средство е сложено преди проникването.

Друга грешка е да се пази презерватива в джоба или в портфейла. Топлината и влагата развалят латекса. Експерти съветват: съхранявайте презервативите на сухи и хладни места. А ако сексът ви изненада неочаквано, тичайте до най-близката аптека.

Много Презервативи

Абсолютно недопустимо е да се използва презервативът повторно. Това обаче е често срещана практика, особено сред по-спестовните мъже. Например ако партньорката е задоволена, а мъжът – все още не, той лежи минути наред с кондом върху себе си, смятайки, че няма нужда да хаби друг за следващата ерекция.

Независимо дали има еякулация или не, презервативът трябва да се изхвърли веднага след изчезването на ерекцията. Винаги гледайте срока на годност на използване на кондома.

При изтичане на срока на годност на презервативите могат да се получат невидими за простото око цепнатини, което превръща това предпазно средство в не толкова сигурно.

Ако отваряте презерватив, правете го само с пръсти. Зъби, ножици и други режещи предмети са абсолютно забранени, тъй като могат да наранят латексовата повърхност.

Експертите съветват презервативът да се махне веднага след като е приключил половия акт, а не пенисът да остава в жената и след като ерекцията отмине. Това може да доведе до изливане на семенна течност и последващо забременяване.

Винаги използвайте презервативи, които съдържат лубрикант. В противен случай рискувате те да се разкъсат при движенията по време на половия акт.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати