Нова тенденция – жените тъжни след секс

Нова тенденция – жените тъжни след секс

Много млади жени не сияят след секс, твърди ново изследване, цитирано от Live Science.

След проведено проучване се установило, че една от три жени са подтиснати в някакъв период от техния живот, като 10% споделят, че често, дори почти винаги се чувстват тъжни след секс. В изследването са участвали 200 млади жени. Ето защо резултатите по мнение на специалисти не могат да се нарекат окончателни. Тепърва предстоят още изследвания именно в тази сфера.

Нова тенденция – жените тъжни след секс

„По принцип, времето непосредствено след сексуалния акт се асоциира с усещания за емоционална удовлетвореност, подкрепена с психологическа и физическа релаксация.”, отбелязва авторът на проучването Робърт Швайцър. „При все това обаче все повече хора изпитват тъга, меланхолия, безпокойство, раздразнителност и напрежение именно след края на интимния контакт”, допълва ученият.

Според Швайцър за сега причините за тези състояния остават необяснени. Предположението е, че тези усещания в крайна сметка нямат нищо общо с любовта и топлината, която жените изпитват към партньора.

„Като цяло наличието на предишно сексуално насилие води до чувство на срам, вина и загуба на либидо впоследствие”, казва още ученият. Въпреки това в неговото проучване, публикувано в Журнала за сексуално здраве, няма ясно становище, че съществува корелация между постсексуалната тъга и евентуално предишно насилие при жените.

По-скоро неговите предположения са свързани с други фактори като биологичната предразположеност, например.

Следващият обект на изследване ще бъдат емоционалните характеристики на нежния пол и как жените възприемат себе си. Най-вероятно причината за спалната тъга е заключена в личността на дамите.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати