ezine.bg»Статии»Интимно»Последици от ранните сексуални отношения

Последици от ранните сексуални отношения

Ранен секс
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Ранните сексуални отношения могат да доведат до неподозирани до сега последици, съобщават учени. Според изследване над 30 % от жените, които са имали сексуален контакт в ранната си тийнейджърска възраст, съжаляват горко за тази своя младежка грешка.

Учени в Глазгоу правят изследване, според което жените, които са имали сексуални взаимоотношения в твърде ранна възраст – между 13 и 15 годишни, съжаляват за това и го обявяват за грешка на младостта. Според почти 40 % тях провалът в любовния им живот се дължи на твърде ранният етап, в който са се отдали на мъж за първи път.

Изследването сочи, че във Великобритания по-голямата част от жените почват половия си живот на прекалено крехка възраст. Тази крачка рядко е желание изцяло на самото момиче или може да се обясни с хормони, по-често причини за тези необмислени дела са приятелска компания, натиск от приятел, особено ако той е по-голям.

Оказва се, че за жените твърде ранното начало на сексуален живот води до най-различни последствия – всички знаем за възможността от нежелана бременност или предаването на болести по полов път, които изобщо не са за подценяване. Но новото в случая е, че дамите започват да страдат от различни депресивни състояния.

Сексуални проблеми

В САЩ също е проведено подобно изследване, което според учени доказва, че по-голямата част от девойките, които са изгубили девствеността си твърде рано, страдат от депресия много по-често от останалите момичета.

Изследването е подкрепено от руски учени, които заявяват, че ранният секс може да доведе до страшни психологически последици. Преди всичко това е отговорност – отговорността да се запазиш здрав, да не забременееш, да не направиш на себе си нещо, за което ще съжаляваш цял живот.

Учените твърдят, че на възрастта между 13 и 15 години, едно дете не може да разбере какво е любов, а още по малко да изпита някакво удоволствие от секса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
надка
надка
12.01.2013 17:08
напълно съм съгласна че едно дете между 13 и 15 години не може да изпита истинско удоволствие от секса Това идва с практиката и с любовта Но всеки има право на избор да опита когато желае и е готов за това а не някакви учени и прочее да му налагат мнението
4
0