Съвети за щастлив любовен живот

Любовен живот

За да бъдете щастливи в любовта – и вие, и обектът на желанията ви, трябва да се научите да не мислите само за себе си. Това е основно правило в този лесен на пръв поглед, но всъщност доста труден процес – хармоничното общуване между двама души.

В противен случай една току-що се оформила двойка може да се разпадне само защото единият не зачита нищо друго освен собствените си интереси и желания.

Изкуството на компромиса е най-важно в любовните отношения. Всеки човек е една вселена, със свои вярвания, предубеждения и пристрастия.

Глупаво е да мислите, че вие може да го промените изцяло, за да бъде идеален във вашите очи, но ако искате да коригирате нещо малко в поведението или външността му, трябва да сте много внимателни и да проявите търпение, тъй като успехът ще дойде бавно.

Гаранция за успех в любовните отношения е да не говорите за свои стари завоевания – това винаги дразни партньора ви, колкото и време да е минало от предишните ви връзки.

В началото може да си позволите някои подробности, колкото да предизвикате интереса на партньора, но колкото по-сериозна става връзката ви, толкова по-безразсъдно от ваша страна ще бъде да се опитвате да провокирате неговата ревност.

Не го разпитвайте и вие за старите му връзки, защото след като премине ефектът от първите признания, изтръгването на още и още подробности за нещо старо става досадно.

Щастие

За да бъдете щастливи в любовта, не трябва да забравяте, че всеки ден, прекаран с любимия човек, трябва да бъде превръщан в празник. В противен случай рискувате да станете жертва на досадна рутина, в която се гледате изпод вежди и двамата само търсите повод, за да се скарате и да се разделите.

Не занемарявайте външността си само защото вече сте сигурни в отношенията си. Животът е динамичен и след като вие не поддържате физическия интерес на партньора към вас, той ще потърси утеха на друго място.

И най-важното – научете се да изслушвате партньора. Понякога може да му стане по-леко, ако изкаже пред вас мъките или притесненията си, но ако вие постоянно го прекъсвате, за да разкажете вашите, постепенно ще усетите, че той иска все по-рядко да разговаря с вас. Отнасяйте се с любимия така, както бихте искали той да се отнася с вас и ще се радвате на щастие в любовта.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати