Спадове и пикове на либидото през годините

Либидо

Научно установено е, че двата пола се възбуждат по едно и също време. С течение на времето обаче “интензитетът” на тяхната сексуална потребност се променя. Основен виновник за това са хормоните. Тестостеронът е този, който оказва най-силно влияние на либидото.

При жените той се произвежда от яйчниците и надбъбречните жлези. Другият хормон-виновник за промяната, е естрадиолът. Той отговаря за поддържането тонуса и действа като лубрификант на лигавицата на влагалището.

Друг фактор, влияещ върху либидото, са невропредавателите. Това са химически вещества, отделяни от мозъка в зоната на хипоталамуса.

20 годишна възраст

Момиче

В съзнанието на хората е залегнало изключително грешното разбиране, че в този период жената е в сексуалният си вихър и предпочита необузданите връзки. Това не е така, тъй като в този период тя най-често е необвързана, търсеща любовни хоризонти.

А за да води активен полов живот ѝ е необходима стабилна връзка. Жените с краткотрайни връзки имат два пъти повече притеснения за своята външност и своите сексуални способности. При проведено проучване излиза, че страхът от инфекции, предавани по полов път, не оказва влияние в сексуалното поведение на жената.

30 годишна възраст

Мъж и жена

През този период жената изпитва изключително силно сексуално желание. Тя е опознала тялото си, а сексуалната ѝ техника е взела връх. Достигането до върховото удоволствие е по-лесно. Общо казано, жената от 30 до 45 години е в сексуален подем.

Отклонение от любовните ласки може да се получи с раждането. Поради увеличения приток на кръв в гениталната област и въздействието на завишените нива на хормоните, бременната жена изпитва непознато до този момент сексуално удоволствие. Ако чаканото дете е момче, то тялото произвежда допълнително хормона тестостерон, което още повече засилва желанието.

При появата на бебето либидото рязко спада. Това е така, тъй като родилката изпитва сухота във влагалището и не е изключено да почувства болка по време на любовния акт. Това отминава до първите шест месеца. Кърменето от друга страна причинява хормонален дисбаланс, което допълнително усложнява нещата.

интимно

40 годишна възраст

В този преходен период преди менопаузата жената е в прекрасна сексуална форма. Тя дори е склонна да експериментира и да задоволява най-скритите си желания. Трябва да се има предвид обаче, че тази възраст предразполага към гинекологични проблеми. В периода 45-50 години нивата на хормоните подхранващи сексуалния апетит значително намаляват.

50 годишна възраст

Жената е с намалено либидо, което не престава да съществува цял живот, дори след менопаузата. Органите не се кръвоснабдяват добре, поради което тя по-трудно откликва на нежните ласки. Възбудата е трудно постижима, а оргазмът е доста слаб. Въпреки това, редовните полови контакти и пълноценното удовлетворение от акта могат да поддържат влагалището гъвкаво, което се свива с времето и може да стане непроницаемо.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Баба Яна
Баба Яна
16.11.2013 17:18
Пълни глупости! След 50г. оргазмът е дори по-силен!
3
0