Сапиосексуалност - новата интелигентна сексуална ориентация

Сипиосексуалност

В последните години се появи нова дума – сапиосексуален. Тя идва да обясни промените, които настъпват в нашата сексуалност, и тенденцията, според която бруталността остава на заден план. Нахаканите, самоуверени и силни мъже вече са изместени от умните и разсъдливите.

Думата „сапиосексуален” идва от латинската дума „sapio”, което в превод означава умен и разсъдлив. Човек с такава сексуалност привлича умните и разсъдливите партньори.

Една от разликите с досегашните сексуалности е, че сексуалната възбуда на сапиосексуалните се заражда и натрупва благодарение на интелектуалното общуване.

Техният афродизиак е интелектът. Ако философският елемент липсва, те просто не правят секс. За тях подобен акт не е нищо повече от сбор от безпорядъчно безсмислени и бездушни движения на тялото.

Сипиосексуален

Тенденцията хората да биват привличани от хора, с които имат общи теми и разговарят приятно, не е нищо ново. Именно качественото общуване сближава и прави секса осъзнат и изпълнен с емоции.

Разликата в случая е, че сапиосексуалните са не само привлечени от това някой да говори за възвишени теми – те се възбуждат от това.

Ако ви привличат образовани хора, способни да поддържат разговор не само по банални теми, това не означава, че сте сапиосексуални. По-скоро сте образована и интелектуално развити.

Флирт

Ако обаче всеки пък, когато някой започне да приказва умни неща, тялото ви започне да се разтърсва и колкото повече се потапя в разговора, толкова по-учестено започва да бие сърцето ви, вие може да се причислите към сапиосексуалните хора.

Предполага се, че еволюцията е довела до тази промяна в сексуалността. Повишаването на интелектуалните способности на хората играе все по-значимата им роля в обществото.

Докато в древността е било достатъчни да си мускулест и брутален, днес ловът на мамути не е на дневен ред и дори осигуряването на потомството не е главната мъжка задача. Жените търсят умен и разсъдлив мъж за себе си.

Сексолозите смятат, че тази тенденция е може би един вид връщане към духовността, след десетки години на сексуална разкрепостеност. Много от тях определят днешните хора като „пусти” и изказват надежда това да се промени.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кондофрей
кондофрей
25.12.2014 07:49
Пълен абсурд! Това е извратено по американски! Вече се чудят с какво да си запълват времето, що не дойдат в България, аз ще им намеря работа за без пари, та да не мислят за сапио и несапио...
2
9