ezine.bg»Статии»Интимно»Бракът влошава интимния ни живот

Бракът влошава интимния ни живот

Брак

Едва ли има млада жена, която да не очаква с притаено нетърпение началото на семейния си живот. Обикновено въображението ни рисува красиви картини, изпълнени с топлина и уют и най-вече безкрайно време, прекарано с любимия под завивките.

Ще се наложи да свалим от облаците всички размечтали се бъдещи съпруги, защото ново изследване показва, че омъжените дами имат много повече проблеми в сексуален план, за разлика от неомъжените представителки на нежния пол, пишат чуждестранни издания.

Специалистите стигнали до това заключение, след като подробно анализирали резултатите на повече от единадесет хиляди анкетирани британци, които споделили подробности за интимния си живот.

Според учените една от най-големите трудности за омъжените дами е да съчетават грижите за децата със сексуалния си живот, или иначе казано, малчуганите се оказват един от факторите, заради които интимните ласки между партньорите намаляват.

Другият неприятен момент за омъжените дами е, че техните брачни партньори обикновено не се интересуват от сексуалните проблеми на жената до себе си. Разговори от такъв характер често се отлагат във времето заради перманентната заетост и на двамата съпрузи или заради страха от реакцията на другия.

Интимно

При женените мъже пък причина за сексуална неудовлетвореност са прекарана от тях полова инфекция през последните няколко години или свръхконсумация на алкохол. И все пак господата, които се оплакват от подобни проблеми, са значителни по-малко от дамите.

Според статистиката петдесет и четири процента от жените и тридесет и пет процента от мъжете страдат от сексуални проблеми. Данните сочат, че двадесет и един процента от дамите са склонни да потърсят помощ в такъв момент. При мъжете пък едва единадесет процента се опитват да решат проблема.

Като цяло специалистите са на мнение, че сексуалната дисхармония е често срещана трудност при двойките, но в повечето случаи за нея не се говори и тя остава скрита.

Това обаче допълнително задълбава проблемът и шансът в един момент да се стигне до развод е много голям. Ето защо експертите препоръчват още при първата поява на сексуално смущение да се опитате да споделите с партньора си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати