Хиперсексуалните изпадат по-често в депресия

Хиперсексуални

Хиперсексуалността е сексуална активност, при която сексуалното желание и влечение са много силно завишени. В повечето случаи причината за хиперсексуалност е неизвестна, но понякога тя може да бъде отключена от различни медикаменти или причинена от медицинско състояние.

Много често като причинители на хиперсексуалност се споменават алкохолът и някои видове наркотици, които водят до премахване на сексуалните и социални задръжки. Хиперсексуалност може да се причини и от медицински състояния като биполярно афективно разстройство.

В днешно време по отношение на сексуалността границата между заболяване и норма може да бъде изключително тънка. Това лесно може да доведе до поставяне на грешна диагноза при някои хора. Хормоналната ескалация или дисбаланс в тялото през пубертета според някои сексолози може да бъде разгледана като хиперсексуалност.

Но това не означава, че младите момичета и момчета ще продължат хиперсекуалността си в зряла възраст. С течение на времето бушуващите хормони утихват.

Депресия

Можем да кажем, че хиперсексуалността е някакво болестно състояние или криза, ако започне да причинява някакви неприятности или страдания на човек. Понякога огромното желание за секс и силно завишеното либидо са основни пречки за някои мъже и жени да поддържат сериозни сексуални взаимоотношения само с един и същ полов партньор.

Науката, която изучава сексуалните отклонения в развитието на човек наречена сексопатология, съществува заболяване наречено нимфомания. Тази болест се свързва с психическо или нервно разстройство. Характерно за това състояние е липсата на удовлетворение от един партньор, непрекъснатата сексуална неудовлетвореност, което може да причини на хората много силна депресия, остри психози или мания.

Също така това състояние протича със силно повишено либидо и сексуалното желание трудно може да се скрие от околните. С течение на времето нимфоманите спират за изпитват удоволствие от секса и той става отчайващо изживяване, но непрекъснатото желание за секс не спира.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Емил Филипов
Емил Филипов
17.04.2015 21:32
Е, при хиперсексуалност като няма гега, как да няма депресия?... Трудна работа
0
0