Докосването е ключът към удоволствието

Интимно

Учени от университетския колеж в Лондон са установили, че ключът към удоволствието и за двата партньора се крие в докосването.

Психологът д-р Антие Генч разяснява как работи системата на мозъка ни, когато става въпрос за удоволствие. Той и екипът му са установили, че съзнанието ни си служи с илюзия, породена от нервната система, за да засили това усещане.

Ако кожата на партньора ви се струва по-мека днес или ароматът му вдига адреналина ви повече от друг път, то причина за това е промяна във възприятията на вашия мозък. Явлението се появява, за да повиши сексуалната възбуда на емоционално ниво.

Нервната система реагира доста бавно и за да бъде стимулирано новооткритото ѝ свойство е нужно малко повече време, категорични са специалистите.

Докосване

Именно това е и причината по-бавните и чувствени ласки да бъдат и по-страстни и удовлетворяващи. Това е поредното доказателство за това колко важни са докосването и предварителната любовна игра.

Колкото повече доказателства за това колко важни са ласките откриват учените, толкова по-рядко съвременните мъже и жени прибягват до тях. Въпреки това, те са от изключително значение както за удоволствието от секса, така и за самочувствието на партньора.

Нежният допир е най-добрият начин да помогнете на половинката си да заобича недостатъците си. Когато той види и най-вече усети, че определяна като непривлекателна от него част е възбуждаща са вас, моментално ще забрави за това притеснение и ще ви се отдаде напълно.

Двойките трябва да бъдат наясно, че сексът не е единственият начин да покажат нежност помежду си. Специалистите съветват да се докосваме колкото се може повече. Допирът поддържа романтиката жива и носи невероятна наслада от това, което идва след него.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати