Седем мита за презервативите

Кондом

Въпреки изобилието от средства за контрацепция, лекарите все още препоръчват използването на презервативи. Те са в състояние да защитят не само от нежелана бременност, но и от много инфекции и болести, предавани по полов път.

Много млади хора обаче пренебрегват презервативите заради понякога доста глупави митове, които се предават от уста на уста.

Мит 1: презервативът е изключително мъжко средство за защита. Който го слага, той да си го купува.

Да се мисли по този начин, е напълно погрешно. Съществуват и дамски презервативи. А между другото 35% от купувачите на презервативи са жени.

Мит 2: използването на презерватив е неудобно, защото може да нарани партньора.

Женски презерватив

Използването на презерватив е допълнителна грижа за здравето на партньора. Самият процес по поставяне на презерватива, също може да се превърне в допълнителен фактор в любовната игра.

Мит 3: сексът с презерватив е като мирис на цвете през газова маска

Съвременните латексови презервативи притежават висока здравина и еластичност и практически не оказват никакъв ефект върху намаляване на чувствителността. Съществуват презервативи, обработени със специални силиконови смазки на водна основа или такива с релефна повърхност. Те се препоръчват за хора, които изпитват затруднения при постигането на оргазъм.

Мит 4: сексът без презерватив е полезен за здравето на партньора заради обмена на хормони.

Истината е в това, но е малко вероятно нежеланата бременност, абортът и половата инфекция може да се нарече полезна за здравето.

Презервативи

Мит 5: вече сме семейство, не си изневеряваме и можем да се откажем от презервативите.

Уви, зараза може да си навлечете не само, ако партньорът ви кривне от правия път. Инфекция може да получите в обществена баня, в сауната, в басейна, във фитнес-залата, в транспорта. Най-малкото можете да лепнете херпес, който "спи" на практика в почти всеки организъм.

Мит 6: презервативите се късат.

Това е вярно, но само ако не са поставени правилно. Ако сте направили това упражнение по правилния начин, няма причина да се притеснявате.

Мит 7: презервативите не защитават от полово предавани болести.

Лекарите твърдят, че презервативът е достатъчно надежден. Предотвратява прехвърлянето от един партньор към друг не само хламидия или гонорея, но също и най-опасни болести като СПИН. Абсолютна гаранция за презерватив разбира се няма, но като средство за защита той все още държи първото място.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати