Романтични дестинации за мечтания меден месец

Романтични дестинации за мечтания меден месец

Когато планираме сватбата си, обикновено ангажираме безброй други хора с приготовленията, свързани с нея. Това обаче невинаги важи - например изборът на дестинация за медения месец, както и организацията по достигането на мечтаната цел си е лично наша работа.

И вероятно говорейки за меден месец веднага в главата ви биха изплували градове като романтична Венеция, слънчева Барселона, шикозен Париж и т.н. При наличие на достатъчно пари вероятно и по-далечни дестинации като Бали, Малдиви, о. Мавриций и др.

Но голяма част от вашите близки вече са прекарали своя меден месец именно на тези места. Просто са популярни.

Ето ви нови и вдъхновяващи романтични дестинации за меден месец, от които ще можете да избирате спрямо бюджета си.

Близки до нас впечатляващи градове, на които си струва да обърнете внимание

1. Дубровник

Настанете се в комфортен хотел, разгледайте двореца на Ректората, крепостната страна, в която е опакован града и се разходете с корабче до остров Локрум, за да видите как изглежда града, гледан откъм морето.

2. Будапеща

Меден месец в Будапеща

Буквално на хвърлей разстояние, поради което често подценяваме този град. Отделете си достатъчно време, защото всъщност ще искате да видите и вековната Буда и вековната Пеща, разделяни от една река, но неизменно свързани помежду си.

3. Виена

Само на около 1000 км от столицата ни, този приказен град е добре да бъде видян през лятото или през зимата, но не и по време на дъждовете. Заради старинната си архитектура, сградите не придобиват много приветлив вид есенно време.

Малко по-далечни дестинации

1. Берлин

Говори се, че Берлин е град, какъвто няма аналог в Германия. И това наистина е така. Не само защото е столица на държавата и крие много исторически ценности в себе си, но и заради самото настроение, което царува там.

2. Лондон

Лондон е страхотна идея за меден месец

Не че е по-близък от Флоренция, която сме поставили под номер 3, но ако следите редовно полетите, можете да стигнете до Лондон дори с по-малко средства, отколкото до Италия. За Лондон няма какво да ви увещаваме, той ви казва сам защо е една от перфектните дестинации за вашия меден месец.

3. Флоренция

Със своите статуи, дворци, фонтани и мостове, е вероятно един от най-романтичните градове в цяла Европа.

Много отдалечени и скъпоструващи дестинации, които обаче не са за изпускане

1. Рио де Жанейро

Тук настроението е непрекъснато като на свързания с името на града карнавал. Веселбата ще ви дебне от всяко ъгълче!

2. Занзибар Сити

Екзотичен меден месец в Занзибар

Никога няма да забравите своя меден месец, след като сте усетили в косите си нежните ветрове на Индийския океан, ако поплавате из него с традиционните лодки доу.

3. Хавана

Сещате ли се онази песен, в която се пее Хавана, Хавана, Хавана, Хавана, мога с теб цял живот да остана. Много точно казано!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати