Признаци, че партньорът ви е твърде мързелив във връзката

Имате ли мързелив партньор?

Връзката е жив организъм и като такъв се нуждае от много усилия, за да продължи да съществува. Най-лошото нещо, което може да направите в една връзка, е да бъдете мързеливи.

Често партньорите изпадат в летаргия, забравят за другия, престават да полагат грижи за поддържане на пламъка и скоро връзката се разпада.

В този случай под мързел не се разбира да стоите на дивана цял ден и нищо да не правите. Става дума за мързелив партньор, който не полага грижи за развитието на отношенията.

Мързелът в този смисъл, може да е равнозначен дори на изневяра, предателство или нещо друго.

Ето кои са признаците на мързеливия партньор:

Светът се върти около него/нея

Вероятно не бихте искали да бъдете с човек, който иска да налага само собствените си мисли, да вървите само по неговия път и да не ви дава свободата да се развивате. Този човек не се интересува от вас, а само и единствено от себе си. Някои експерти смятат, че малко егоизъм е здравословен, но не бива да се прекалява с него. Ако това е човекът, с който ще прекарате остатъка от живота си, то представете си, че през следващите 70 години ще трябва все с него да се съобразявате.

Забравя ви

Парти в офиса

Мързеливият партньор си мисли, че светът се върти около него. Затова не се учудвайте, ако забрави да ви включи в някакво занимание. Самият факт, че е забравил да ви покани да се присъедините към него/нея по време на парти или нещо друго, е напълно егоистично.

Това всъщност е един от знаците, който идва да ви подскаже, че този човек не се интересува от вас.

Говори само за себе си

Разбира се, нормално е в началото на връзката, докато се опознаете, всеки от вас да говори повече за себе си. В началото дори и дългите скучни истории от детството са много интересни и вълнуващи. Ако след месец-два обаче това продължава, просто не си струва да продължавате тази връзка. Това е знак, че партньорът ви е мързелив, не се интересува от вас, а иска да говори само и единствено за себе си. Дори и да се обърнете към него за съвет, вероятно той ще ви отреже и ще върне фокуса отново върху себе си.

Отказва да се запознае с родителите ви

Среща с родители

Или с всеки, който е важен за вас. Мързеливият партньор не обича да полага много усилия за връзката, затова идеята да се постави в неприятна за него/нея ситуация, е абсолютно еретична. Първата среща с родителите или приятелите ви винаги е неудобна и стресираща. Но ако човекът наистина държи на вас, би го направил, въпреки собствения си дискомфорт. За него това не е проблем във връзката.

Не прави компромис

Връзките се градят на компромиси и това е първото нещо, което трябва да приложите в началото на една връзка. Когато обаче осъзнаете, че партньорът ви не е склонен да се откаже от собствените си идеи или намерения в името на компромиса, въпреки че в миналото вие сте го правили за него, по-добре бягайте бързо от тази връзка.

Това са част знаците, които ще ви подскажат, че партньорът ви е мързелив и няма да положи грижи за развитието на връзката. Най-добре е да намерите спасени и то бързо.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати