Красиви български имена за момче

Красиви български имена за момче

Да избереш име на бъдещия си син е наистина отговорна задача. Важно е, защото името ни е едно и то в малка или голяма степен ще определи нашата съдба.

Представяме ви няколко красиви български имена за момче. Тяхното тълкование и история.

Богдан

Името Богдан е от славянски произход, което означава даден от Бог или Божи дар.

Качества, присъщи на момчетата с това име: последователност, чувствителност, внимание към детайлите, дискретност, лидерство, творческо изпълнение.

Боян

Славянското име Боян означава боец, бой, смел, идва от думата битка.

Жизнени качества, присъщи на името: последователност, чувствителност, творческа реализация, здраве.

Георги

Име за момче

Името Георги - идва от древногръцкото Георгиос, което означава земеделец. Жизнени качества, присъщи на това име за момче: добросъвестност, проницателност, жизнерадост, смелост.

Любомир

Името Любомир е славянско, образувано от думите любов и мир, означава обичащ свят, обичан и мирен. Жизнени качества, присъщи на името: развито чувство за красота, саможертва, инат, откритост, философско отношение.

Милен

Името Милен означава сладък, счита се за една от формите от славянските имена Милан, Майли, Милюта и т.н. Жизнени качества, присъщи на това българско мъжко име: грижовност, духовност, вярност в любовта, естественост, добросъвестност.

Станислав

Красиви имена за бебе-момче

Името Станислав е славянско, произлиза от думите лагер и слава, което означава - който е установил славата, най-славният. Жизнени качества, присъщи на името: стремеж към идеал, устойчивост, здраве, чувство за хармония, настроение, артистичност, откритост.

Тихомир

Името Тихомир е славянско, образувано от тихо и мир (мирно), името често се тълкува като скромно. Жизнени качества, присъщи на името:

безкрайни търсения, духовност, бързи промени в чувствата, откритост.

Филип

Името Филип се превежда като любител на конете. Жизнени качества, присъщи на името: нежност, духовност, лоялност в любовта, доброта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати