Как да се справим с хиперлактацията

Как да се справим с хиперлактацията

Хиперлактацията може да се окаже проблем за една родилка, както липсата на кърма при други. Това може да е неудобно както за вас, така и за бебето, особено, ако струята, която потича от гърдата ви, е много силна.

1

Популярни

Мама и Бебе - Болезнени гърди при кърмене

Болезнени гърди при кърмене

10.09.2019012

Има редица причини, поради които може да изпитате болки в гърдите, докато кърмите. Обикновено причината може да бъде премахната доста бързо, ако получите правилната помощ.

Мама и Бебе - Бебе на хоризонта - неща от първа необходимост, които трябва да имаш вкъщи!

Бебе на хоризонта - неща от първа необходимост, които трябва да имаш вкъщи!

08.09.2019055

Да имаш бебе вкъщи безспорно е огромна отговорност, идваща с куп задължения. Вижте нещата от първа необходимост, които трябва да имате:

Мама и Бебе - Как да не кръщаваме децата си

Как да не кръщаваме децата си

10.08.20190118

Въпросът с имената на децата би могъл да се разгледа обстойно. Определено с течение на времето мисленето на хората се промени, отношението към имената, с които кръщават децата си също.

Мама и Бебе - Как да откажем детето от нощното хранене

Как да откажем детето от нощното хранене

07.08.2019056

В България повечето хора смятат, че нощното хранене на бебето трябва да се спре след като то навърши 1 месец. Много майки се придържат към това и правят опити, но на каква цена?

Мама и Бебе - Дешифрираха бебешкия език

Дешифрираха бебешкия език

16.06.2019096

Лесно ли е да разбере майката защо бебето плаче, какво изразяват крясъците му? Невъзможността да се ориентират околните за желанията и нуждите на бебето идва от това, че не разбираме бебешкия език.

Мама и Бебе - Бебеносенето - забравена традиция с много ползи

Бебеносенето - забравена традиция с много ползи

13.05.20190335

Напоследък все повече се говори за бебеносенето. Може да е нов термин за вас, но на практика е традиция, съществуваща от векове. В днешно време изборът на носилка на бебето е огромен, шал, слинг, т. нар мей тай. . .

Мама и Бебе - Кърменето след първия месец

Кърменето след първия месец

07.04.2019079

Лекарите са единодушни по темата с кърменето. То подсилва имунитета на бебето, с помощта на кърменето връзката между майката и бебето се заздравява.

Мама и Бебе - Кърменето след първия месец

Кърменето след първия месец

31.03.2019085

Броят на нормалните хранения за бебета на възраст от един до шест месеца е доста разтегливо понятие - някои се кърмят само четири пъти за 24 часа, докато други имат 13 хранения на ден

Мама и Бебе - Рецепта за домашен бебешки крем

Рецепта за домашен бебешки крем

25.03.20190190

Всяко новородено има нужда от сериозен набор бебешка козметика за поддържане на нежната бебешка кожа и борба с възпаленията, каквото е неизбежното и често срещано подсичане. Как да приготвим домашен крем за бебета?

Мама и Бебе - Как да отучим бебето да спи при нас

Как да отучим бебето да спи при нас

13.03.20190178

Да приспиваш бебе е изморително. Още по-изморително е да спиш с бебето си. На практика това отнема времето за спокоен сън – по-голямата част от нощта прекарваме в страх, че можем да го натиснем или съборим.

Мама и Бебе - Как да науча бебето да спи в кошарата

Как да науча бебето да спи в кошарата

12.03.20190155

Всяка майка се радва да заспива с бебето си, но друго е, когато мъничето може да спи спокойно и само. Ето как да научим бебето да спи спокойно в кошарата си.

Мама и Бебе - Обичайни повръщания при кърмачето

Обичайни повръщания при кърмачето

11.03.2019058

Детето суче бързо и лакомо, преди края на храненето то оставя биберона, изчервява се, заплаква, свива се, повръща и изхвърля по-голямо или по-малко количество мляко.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни