ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Сватбени суеверия

Сватбени суеверия

Нина НордНина Норд
Джедай
2k352
Свабта
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
75.00 лв.
Виж ››

Има поверие, че някои неща не трябва да се правят преди и по време на сватбата. Всяка булка сама може да реши дали да ги спазва или да ги отмине с лека ръка.

Всеки знае, че ако младоженецът види булката със сватбена рокля преди сватбата, това носи нещастие. Същото се случва и ако булката украси косата си само с цветя, без воал.

Когато булката облича роклята си, трябва да спазва специфична поредност, иначе бракът й е обречен на провал. Трябва първо да се мушне главата в деколтето и после да се нахлузи роклята.

На сватбата си булката не трябва да е с рокля, която е с гол гръб. Това предвещава нещастия и бърз край на брака, който ще е предизвикан от изневери.

Не е добре роклята на булката да е прекалено къса. Колкото е по-дълга булчинската рокля, толкова по-дълъг и щастлив ще е съпружеският живот на двойката.

Булка

Не трябва да се украсява роклята на булката с цветя около талията, защото това предвещава много тежко раждане и последващи усложнения за младата майка.

В никакъв случай булката не трябва сама да шие роклята си, това влече след себе си нещастия. Тя не може дори да зашие подгъва, ако се скъса точно преди сватбата, това трябва да се направи от някой друг.

Нито сестра, нито приятелка на булката може да облича сватбената й рокля преди сватбата. Булката не трябва да носи обувки с връзки в деня на сватбата си.

Бельото на булката трябва да е бяло като роклята й, която символизира чистотата й. Не може булката да бъде обличана от приятелка, която носи нейното име.

Само майката на булката може да махне малки прашинки или косъмчета, които са се залепили за роклята й. Който и друг да го направи, ще подплаши късмета на двойката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
неомъжена
неомъжена
10.07.2013 23:47
Най-добре е да не се омъжвате!!!Аз се чудя защо толкова разводи имало...)))))))
7
0