Месецът на сватбата определял семейното щастие

Сватба

Сватбата е един от най-важните празници в живота на хората. Първото нещо, което бъдещето семейство трябва да реши, е месецът, който ще встъпи в брак.

Съществуват вярвания, че животът на младоженците като семейство ще зависи от месеца, в който се оженят.

Януари - сватбеният съюз, сключен в първия месец на годината, може да не изтрае дълго и булката скоро да овдовее. Много млади хора избягват този месец, за да се обрекат един на друг, казвайки: "Само вълците се женят през януари".

Февруари - един от благоприятните месеци на годината. Семейството ще живее в щастие и любов, а бракът ще е дълъг.

Семейни Отношения

Март - това е месец, който разделя. Младо семейство скоро ще трябва да се раздели от родната си земя, а след време и децата ще търсят щастието си из чужди земи.

Април - семейният живот на двойките, сключили брак през април, ще е шарен. Ще се редуват щастие и хармония с разори и несгоди.

Май - съществуват и положителни, и отрицателни поверия за този месец. Според първите май е щастлив, който се пуква пролетта, а пролетта е символ на новия живот. Други пък избягват бягат от този месец като от чума. В Русия, например, има поговорка: "Омъжиш ли се пред май, цял живот ще се маеш! ".

Юни - семейният живот ще тече по мед и масло. Младоженците ще живеят щастливо в благоденствие и радост.

Любов

Юли - месецът е подобен на април. Живот на семейството ще е и сладък, и кисел, и скучен, и весел...

Август - месецът на семейната хармония. Взаимно разбирателство и подкрепа между съпрузите и приятелски отношения между децата и родителите.

Септември - обещава мир, стабилност и надеждност на семейния дом. Несгодите и нещастията ще странят от семейството.

Октомври - не лек живот очаква новата клетка на обществото. Стабилност и надеждност от този брак не очаквайте. Трудности и проблеми връхлитат семейството постоянно.

Ноември - предвещава семейно богатство и изобилие. Младоженците ще живеят в разкош и лукс. Успехи ще постигат по финансовите въпроси.

Декември - на младото семейство се дава богатство от любов и нежност.

Суеверията по принцип не са нещо лошо, но по-добре вярвайте предимно в себе си и в своя спътник, с който сте решили да свържете съдбата си за цял живот. Човек може да направи истински щастлив само един-единствен човек! Затова вярвайте в себе си, в своята любов и щастие, и те винаги ще бъдат с вас.

Виж повече

Рейтинг

5 21
4 19
3 9
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (57)

Изпрати
лени
лени
18.01.2014 18:24
При мен май ще излезе вярно.Омъжих се през октомври преди 25 год. и от тогава неспират проблемите и трудностите-то не бяха тежки болести,операции,загуби на близки хора,проблеми брака, с работата,с децата,с жилището,с колата,абе тъкмо едно мине ,друго дойде..Направо не ми се говори.
1
2
Една от всички
Една от всички
23.11.2013 00:34
Не е вярно . Поне , не във всички случаи . Особено за м. Септември - даже е точно обратното !
Но , като забавно четиво - става ...
5
0
ани
ани
12.11.2013 21:16
За Май,е вярно.Свадбата ми,беше тогава,и както са казали руснаците,се майх.Един от най-щастливите дни в живота ми ,беше ,когато 4 години слет това ми дадоха официален развод.Ако щете ми вярвайте,щях да разцелувам съдийката,от радост че слага край на ада в който бях попаднала.Така че,има нещо верно.
4
2
сиси
сиси
12.11.2013 12:57
Това са глупости .Омъжих се през октомври и 32 години сме щастливи заедно.Във всяко семейство има трудни моменти без значение през кой месец си сключил брака си .Важното е хубавите моменти да са повече
4
1
Vili
Vili
12.11.2013 12:49
ГЛУПОСТИ
3
1
Виви
Виви
11.11.2013 01:55
Странно,омъжих се Март.След 12 години брак заминах за чужбина,после дойде и съпругът ми/вече бивш/.Децата ми също живеят в други държави.Не знам дали е съвпадение,но при мен се случи точно така.
0
1