Съвети за щастлив брак от най-дълго женената двойка

Семейство

Джоузеф Литълууд и неговата съпруга Сали се срещнали преди 81 години. Двойката се оженили през 1939 година, като бракът им успял да издържи дори кризата на Втората световна война.

Наскоро най-дълго женената двойка в света отпразнува 75 години щастлив брак, като реши да дадe няколко съвета на останалите влюбени чрез британското издание Дейли мейл.

Джоузеф и Сали се срещнали преди 81 години в зала за танци. Двамата се влюбили и се сгодили 3 години след първата им среща. След още точно 3 години се състояла и сватбата.

С избухването на Втората световна война Джоузеф е изпратен като войник в Северна Африка и наскоро женената двойка се разделя за 6 години.

До края на войната двамата постоянно си пишат и си напомнят, че се обичат. След като Джоузеф се завръща, двамата повече не се разделят.

98-годишният Джоузеф и 99-годишната му съпруга вярват, че кавгите в брака помагат на любовта да се запази, стига след скандала двойката да могат спокойно да се целунат и да си простят.

Щастливо Семейство

Госпожа Литълууд казва, че спорове между двама души винаги ще има, но ключът към щастливия брак е съвместното преодоляване на различията и проблемите.

„Младите в наши дни са заедно, но не знаят какво искат един от друг. Ако ще се местите при някого или искате да се омъжите, трябва да сте сигурни, че го обичате“ – съветва 99-годишната британка.

Според Сали браковете, които в днешно време се сключват, често стигат до развод, защото хората прибързват с женитбата, като не познават достатъчно добре човека до себе си.

Британката смята, че голямата любов може да се запази, само кога се случва постепенно. Фактът, че периода на ухажване вече се възприема като старомоден и останал на заден план, е причината според семейство Литълууд много млади момичета да остават разочаровани.

Възрастната двойка смята, че 3 години са напълно достатъчен период, за да разберете дали трябва да се омъжите за един човек или не.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати