Критериите за семейно щастие според женените британци

Щастливо семейство

При проучване семейните британци определиха основните фактори, които правят брака им наистина щастлив и хармоничен. Анкетите показват, че съвсем обновени неща поддържат семейното щастие.

Най-важно според британците е семейството е да си поделят домакинските задължения. За да са щастливи е важно също да се хранят заедно и заедно да гледат телевизионни предавания.

Сред основните фактори, учудващо за изследователите, парите не попадат дори в топ 30.

За британците се оказало по-важно да не крият нищо от партньора си. Анкетираните казват също, че за щастлив брак двойката трябва да се постарае да прекарва по-голямата си част от свободното време един с друг.

Готвене

Челно място сред критериите за семейно щастие са попаднали още споделянето на интересите и поне едни съвместно хоби. За да няма кавги, британците искат и пъб в близост до мястото, където живеят.

Важни за семейното щастие са и посещенията в ресторант – поне веднъж седмично, както и организирането на купони у дома.

Притежаването на домашен любимец също е сред критериите за стабилна връзка според британците.

Поданиците на Елизабет II казват и че повод за семейна радост е притежаването на повече от един автомобил, гараж и домашна помощница.

Семейно Щастие

Проучването е поръчано от веригата пъбове Fayre&Square и е обхванало 2000 пълнолетни британци.

Експертите съветват също да уважавате личното пространство на партньора си, както и да си благодарите по-често за стабилна и дълга връзка.

Никога не крийте пари от половинката си, дори намеренията ви да са били добри, защото това е източник на големи конфликти. Не трябва и да се карате на публични места, най-вече пред вашите общи приятели.

Според специалистите по семейно консултиране едни от най-честите проблеми на женените двойки са свързани с родителите им.

Съветът е винаги да уважавате мнението на родителите си, но да подкрепяте половинката си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати