ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Щастливо женените спят долепени един до друг

Щастливо женените спят долепени един до друг

Прегръщане
Moп с кофа с двойно действие
Практичен аксесоар за вашия дом:
Moп с кофа с двойно действие
72.00 лв.
Виж ››

Учените са установили, че начинът, по който спим в леглото с партньора си, разкрива доколко сме близки всъщност. Той говори за темперамента и истинските отношения.

В рамките на Международния фестивал на науката, който се проведе в Единбург, бе проведено проучване с цел да бъде установена връзката между разстоянието, което влюбените остават помежду си докато спят, и степента на щастие и удовлетвореност, която изпитват те от отношенията си.

1 000 обвързани души са попълнили анкета, в която трябвало да посочат предпочитаната от тях позиция за сън. Освен това те трябвало да посочат до колко щастливи се чувстват в отношенията с половинката.

Учените разгледали най-популярните позиции за сън и разликите в стиловете на спане. Оказва се, че 42% от анкетираните спят по гръб, 31% прекарват нощта с лице към една и съща посока, а едва 4% спят лице в лице. 12% от двойките пък спят на около педя разстояние един от друг, а 2% - на повече от половин метър.

От резултатите става ясно, че хората, които спят най-близо един до друг, са най-щастливи. И обратното - колкото по-далеч заспиват те, толкова по-нестабилни и неустойчиви са отношенията им.

Двойка мечтае

Над 86% от хората, които са заявили, че спят близо до своята половинка, са категорични, че са истински щастливи в отношенията си, докато едва 66% от тези, които спят на повече от 30 см споделят подобно нещо.

В проучването става ясно още, че темпераментните и социални хора са по-склонни да се гушнат в партньора, докато творчески настроените и по-затворени персони тенденциозно спят на лявата си страна.

Друг важен показател за качеството на отношенията между двойките е докосването между тях. 94 % от тези, които споделят, че се докосват с партньора, се чувстват щастливи. В сравнение с тях едва 60% от тези, които не се докосват, са смятат за удовлетворени от отношенията си.

В края на изследването учените обобщават, че най-щастливи са хората, които спят лице в лице и се докосват. През нощта, дори при смяна на позата, те продължават да се докосват физически.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати