ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Това са котките с най-пухкава козина

Това са котките с най-пухкава козина

Сибирска котка

Всички котки са удивителни създания и в това никой не може да се съмнява. Те са чаровни, игриви, непредсказуеми, пакостливи и изключително гальовни създания. Мързеливи са и прекарват почти целия ден в съня, но са толкова симпатични, че дори мързелът им е простен. Няма нищо по-приятно от това милото животинче да се гушне в теб, след като се прибереш у дома в студения ден.

Всяка котка е верен другар и има свое специално излъчване. Пухкавите котки обаче са особена слабост на мнозина заради своето чаровно кожухче, напомнящо облаче. Ето защо много от стопаните на котки избират да вземат вкъщи именно такъв любимец.

При избора на котка с пухкава козина може да се спрете на писана с неизвестно родословие (например коте от приют) или пък на чистокръвно животно. Ако все пак ви интересуват животните от втората група, то може да разгледате галерията ни по-горе, където сме приготвили за вас списък с пухкави породи котки сред които Ангорска котка, Персийска котка, Сибирска котка и много други.

Разгледайте го, за да се порадвате на пухкавите котки и да си изберете другарче, което ще е с вас в студените зимни дни. И не забравяйте, преди да си вземете котка, да се информирате какви грижи изисква тя. Защото пухкавите котки не са само красив компаньон, но и живи души, за които носите отговорност дълги години.

Уверете се, че ще се справите с къпането, ресането и обезпаразитяването на котката. Както и с ваксинациите, храненето, почистването на котешката тоалета. Да, отглеждането на котка е отговорно начинание, което изисква усилия, а понякога и повече финанси. Бъдете сигурни, че ще можете да обгрижвате своята писана регулярно. Не вземайте животно само за да задоволите моментен каприз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати