Трикове за премахване на петна от червило по дрехите

Трикове за премахване на петна от червило по дрехите

Изцапали сте си любимата риза или блуза с още по любимото си червило или гланц? Няма проблем има няколко трика за премахване на петна червило от вашите дрехи. Ето част от тях.

Терпентин

Терпентинът ще помогне да се премахне червилото от тъканите, които не могат да се измият.

Необходимо е първо да почистите оцветената зона с четка. След това трябва да навлажнете четката в терпентин и да нанесете върху следите от червило.

След това сухи салфетки трябва да се поставят на долната и горната част на петното на дрехата и да се гладят на средна температура.

Етилов алкохол

За да премахнете петното от червило от дрехите, използвайки етилов алкохол.

Навлажнете чиста бяла кърпа или памучен тампон с алкохола и избършете петното, докато изчезне. След това изплакнете дрехата със студена вода.

Смес от лимон и сода за хляб

Почистване на петна от червило

Можете да се справите с петно ​​от червило с лимон и сода за хляб. Изсипете сода в малък съд, добавете към нея малко лимонов сок. Смесете всичко до гладкост.

Нанесете тази каша върху оцветената зона и я оставете да изсъхне. Почистете го с четка, след което петното лесно може да се отмие с топла вода.

Амоняк

Следа от червило или блясък за устни може да се отстрани с амоняк. Навлажнете памучен тампон за грим с амоняк и разтрийте петното, то веднага трябва да изчезне.

За да се отървете от миризмата на амоняк, трябва да изперете дрехите с препарат и след това да го изплакнете старателно.

Домакинско веро

Използвайте препарат за миене на съдове, за да премахнете следите от червило. Намокрете петното, нанесете продукта и оставете за 10 минути. Разтрийте замърсената зона с ръце малко и изплакнете с вода.

Молив за петна

Ефективно отстранете маркировката на червило със специален молив за отстраняване на петна.

Трябва да навлажнете оцветената зона с топла вода и да избършете с молива, докато се образува пяна. За да работи съставът, изчакайте петнадесет минути, след което изплакнете третираната зона с вода.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати