Ползата от старите вестници

Ползата от старите вестници

Не изхвърляйте старите вестници, те могат да ви бъдат полезни. Вестникът е универсална опаковка, когато правите ремонт или се премествате. С вестници опаковайте чупливите предмети, подредете ги в кашони, като между тях слагате топки от вестници.

Няколко слоя вестник на дъното на клетката на папагалчето, хамстерчето или зайчето ви значително ще облекчат процеса на почистването й. Вестник под котешката тоалетна ще помогне за по-лесното й изхвърляне.

Няма по-добър помощник от старите вестници в чистенето на прозорци и огледала.

Когато обувките ви са мокри, напълнете ги за през нощта със стари вестници и те ще попият влагата, както и неприятната миризма, която се отделя.

Ако чакате много гости, а навън вали, постелете дебел слой вестници в коридора, за да могат гостите ви да свалят обувките си върху тях. Това ще облекчи процеса на миене на пода.

Постилайте на дъното на кофата за боклук вестник, той ще попие неприятните миризми и няма да се стигне до силно замърсяване на кофата.

Ако не можете да премахнете миризмата на чесън от пластмасова кутия, напълнете я със стари вестници и затворете с капак. След два часа миризмата ще е изчезнала.

Същата техника можете да използвате за сандъци, куфари и сакове, но ще трябва да използвате повече вестници и да ги оставите да престоят повече часове.

За да бъдат плодовете и зеленчуците ви винаги свежи, постелете на дъното на чекмеджето за плодове и зеленчуци в хладилника вестник. Той ще попие излишната влага и миризма и ще запази свежестта на продуктите.

Когато прибирате вълнени дрехи, завийте ги с вестници. Това ще ги предпази както от прах, така и от молци.

Ако сте в командировка и трябва да изгладите костюма си, а нямате дъска за гладене, пъхнете тънка купчинка вестници в калъфка за възглавница и я сложете на масата. Това е вашата дъска за гладене.

Винаги возете в багажника на колата си стари вестници. Те са идеален помощник, ако буксувате в кал – просто ги сложете под гумата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петя
Петя
15.09.2011 12:29
Също и при боядисване. Покриваме мебелите /тъй като от Явор ни доставиха кухнята преди месец/ и освежихме стените. Имахме страшно много вестници и списания, които използвахме рационално.
0
0