Как да премахнем миризмата от обувки

Как да премахнем миризмата от обувки

Миризмата на обувките е доста неприятна и може да накара всеки човек да се чувства некомфортно в дадена ситуация.

Миризмата е причинена от бактерии, които се нуждаят от топла и влажна среда. Затова премахването им става, като превърнем обувките в среда, която не е благоприятна за развитието на бактериите.

Главната причина за появяване на неприятна миризма е потенето на краката. Потта спомага за развитието на бактериите. Затова е необходимо да полагаме грижи за краката. Трябва редовно старателно да мием и подсушаваме краката си, дори и да сме изкарали целия ден вкъщи само по джапанки.

Ако страдате от прекомерно потене на краката, преди да се обуете поръсете ходилата си с пудра, която ще абсорбира влагата.

Един от най-разпространените продукти за премахване на миризми от обувките е содата за хляб. Сипете содата в обувките, разпространете я равномерно навсякъде и оставете да престои за една нощ. Преди да обуете обувките я отстранете.

Друг начин за справяне с миризмата е белия оцет. В домакинството той се използва за премахване на силни миризми. Накиснете един чифт чорапи в белия оцет и ги сложете във вътрешността на обувките. Поставете обувките в найлонова торбичка за 24 часа. След това извадете обувките, махнете напоените чорапи и оставете обувките за осем часа на проветриво място.

Смачкан вестник и ванилия е чудесна комбинация за отстраняване на миризмите от обувките. Смачкайте достатъчно количество от вестника, за да запълните обувките, но преди да го поставите вътре го поръсете с ванилията. Вестникът бавно ще абсорбира миризмата, а ванилията ще придаде аромат. За по-добри резултати оставете вестника и ванилията да действат около един ден.

Зърната на кафето поемат миризми и освежават обувките, благодарение на своя аромат. Сложете смляно кафе във филтър и го поставете в предната част на обувката. Оставете да действа 24 – 48 часа. Извадете внимателно филтъра и оставете за известно време обувките на проветриво място.

Не забравяйте, че не е хубаво продължително време на носите само един чифт обувки, тъй като това може да доведе до неприятна миризма.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
papi
papi
01.08.2015 14:17
Привет приятели,
намерих едно сайтче от което съм много доволен и искам да ви го споделя, тва е за който използва градски транспорт, ако имате кола не ви трябва :)
ако незнаете къде се намирате ще ви свърши работа, така че си заслужава да почерпите една бира ;)
0
0