Пролетно почистване на жилището

Пролетно Почистване

Пролетта е сезонът, когато всичко около нас се събужда за нов живот. Успоредно с това в нас се появява желание за промяна и традиционно пролетно почистване на дома. Освежавайки своето жилище ще си осигурим и много добро настроение.

Внесете желаното пролетно настроение още от вратата. Почистете мястото пред нея, като не забравите и изтривалките. Измийте врати и прозорци, ако имате възможност ги пребоядисайте.

Направете промени в интериора. Ако досега голяма част от мебелите ви били разположени до камината или най-близкият отоплителен уред, то време е да промените това. Помислете как да разполагате мебелите си според сезона.

Тъй като отсега нататък ще има предимно слънчеви дни, сложете някои мебели до прозореца, за да се наслаждавате на приятното слънце.

Махнете дебелите килими, които създават уют, но през зимата. За пролетта и лятото са подходящи подови настилки, които няма да задържат допълнително топлината. Сложете леки килимчета в светли цветове.

Създайте ред като направите някои прочиствания на местата, които са прекалено натрупани с вещи. Подредете хаоса и приберете излишните дребни предмети в кутии. Отворете пространството в дома и се наслаждавайте на промяната.

Ако имате изкуствени цветя ги махнете и на тяхно място поставете свежи цветя, които ще ви придадат допълнително добро настроение и ще освежат стаята.

Разхвърляна Стая

Преподрете шкафовете и рафтовете, изтрийте натрупалата се прах. Върху тях наредете предмети, които създават допълнително усещане за свежест.

Например на преден план изнесете красив сервиз във флорални мотиви или различни фигурки от стъкло.

Вижте няколко идеи за натурални почистващи средства.

Настилки от твърда дървесина и ламинирани настилки се почистват чудесно с разтвор от ¼ чаша бял оцет и литър вода. За бърсането използвайте кърпи.

За мраморните, гранитни и керамични настилки можете да използвате само гореща вода.

Ваната и плочките в банята можете да почистите с разтвор от три капачки натурален почистващ препарат на кислородна основа, смесен с литър вода.

За ефективно почистване на прозорците смесете литър дестилирана вода с 1/3 чаша бял оцет и ¼ чаша изопропилов алкохол. Ако тази смес оставя следи, то това се дължи на восъчно натрупване от предишния препарат, с който са чистени прозорците. В този случай към изопропиловият алкохол добавете лъжичка препарат за съдове.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати