Приложение на канелените пръчици

Канелени пръчици

Канелените пръчици се използват не само за ароматизиране на различни видове ястия и десерти, но също така имат различни други приложения.

Канелените пръчици са перфектно средство за ароматизиране на жилището ви. Достатъчно е да държите няколко канелени пръчици в коридора на апартамента си и той ще ухае прекрасно.

Ако искате да има по-наситен аромат в жилището ви, сложете една канелена пръчица върху котлона за няколко секунди и след това ще се радвате часове наред на невероятно ухание.

Канела

Освен това канелените пръчици се използват и срещу мравки. Ако кухнята ви например е нападната от мравки, е достатъчно да сложите канелени пръчици на пътечките, през които обикновено минават, и ще се отървете от досадните нашественици.

Канелените пръчици също така се смятат за профилактично средство срещу настинки. Пръчицата се залива с чаша вряла вода, оставя се да престои половин час.

Пръчицата се маха от водата и се добавя една чаена лъжичка мед. Тази напитка се изпива на малки глътки след хранене веднъж дневно. С нейна помощ ще се предпазите от настинки.

Крем с канела

Канелените пръчици помагат и при артрит. Залейте 1 канелена пръчица с 1 чаша вряла вода и 2 супени лъжици мед. Всяка сутрин и вечер пийте по половин чаша от тази течност и ще се отървете от неприятните симптоми на артрита.

Стомашните неразположения също могат да се повлияят добре от канелените пръчици. Това средство се използва от векове. За да нямате проблеми със стомаха, пуснете 1 канелена пръчица в 1 бурканче с мед от 500 милилитра.

След 1 седмица можете да консумирате меда преди хранене. Този мед спомага за доброто храносмилане, намалява образуването на газове и спомага при язва на стомаха.

Канелените пръчици могат да освежат водата ви за пиене, а освен това и да ви предпазят от много заболявания. За целта само пуснете 1 канелена пръчица в бутилка от 500 милилитра и я оставете да престои 1 нощ.

На другата сутрин канелената вода вече е готова за пиене. За тази цел може да се използва и канела на прах, но канелените пръчици дават по-наситен аромат.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Дръзки
Дръзки
30.10.2015 13:29
Канелена пръчица в шише 750г с ракия. Елексир. Дозата е индивидуална!
0
0