Октопод прави жената красива, а мъжа - звяр в леглото

Октопод прави жената красива, а мъжа - звяр в леглото

Октоподът е високо ценен сред жителите на средиземноморските страни, защото се смята, че той прави жените красиви, а мъжете – още по-сексуални.

Всъщност това се дължи на факта, че грозната наглед морска гадина съдържа ценни микроелементи и белтъчини, които действат благотворно на тялото.

Голямото количество полиненаситени мастни киселини в месото им са полезни за сърдечно-съдовата система, а изобилието от цинк, селен, желязо, мед и магнезий прави пипалата на октопода незаменими.

Не по-малко полезни вещества има в раците – те съдържат мед и цинк, които помагат на организма да се предпази от различни инфекции.

Вреден холестерол има само в главата и черупката на раците, които не се консумират. Въглехидратите напълно отсъстват в раците, затова са подходящи за диета.

Омарите, на които се консумира само месото от щипките, са полезни най-вече през зимните месеци. Те са безценно предпазно средство срещу простуди.

Октопод прави жената красива, а мъжа - звяр в леглото

Съдържат много мед, калий и цинк, а това предпазва от бързо стареене тялото. В омара няма въглехидрати, затова, освен че е вкусен, той е и идеален за балансирана диета.

Холестеролът в омарите се намира в краката, главата и черупката, които не се ядат. Полезно е да се яде месото, което се намира в шията на омара, но като цяло обикновено се сервират щипки.

Скаридите не съдържат и грам въглехидрат, затова са полезни при диети. Засищат заради високото съдържание на белтъчини – няма шанс да се напълнее от тях. Те съдържат и витамин В12, който е необходим за изработването на червените кръвни телца.

В лангустата се съдържат нула въглехидрати – също както при скаридите, омарите и раците. Лангустата съдържа много фосфор, който е полезен за мозъка. Достатъчни са само сто грама дневно, което снабдява тялото с магнезий, калций, мед и йод.

Мидите, които са любима храна на всички, които поне веднъж са ги пекли на ламарина на Черноморието, съдържат много антиоксиданти. Ако ядете често миди, ще имате великолепен тен. Варените миди са предпазно средство срещу атеросклероза.

Стридите, които се смятат за деликатес от древни времена, се ядат сурови, а за да не е толкова неприятен сокът им, в него се добавят няколко капки лимонов сок. Месото на стридите е дори по-полезно от това на доста риби.

Стридите действат директно върху либидото, укрепват и костната система. Комбинацията от витамин D и витамин В12 е идеална за костите. А цинкът се грижи за това минутите в спалнята да се превърнат в часове.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати