ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»От какво се страхуват най-много мъжете?

От какво се страхуват най-много мъжете?

От какво се страхуват мъжете

Предвид заглавието трябва да е ясно, че не можем да поставим всички мъже под един знаменател. Тук ще се опитаме да изброим само онези мъжки страхове, които са най-типични за мъжкото съсловие като цяло. Без да имаме намерението да отнемаме и част от неговата индивидуалност.

Ето от какво се страхуват най-много мъжете.

1. Обвързване

Това не важи за всички мъже, но голяма част от тях изпитват истински страх от обвързването. Камо ли, ако решите да предложите да запознаете партньора с родители си. Така че бъдете търпеливи в това отношение.

Ако той има истински чувства към вас, то те в някакъв момент ще прераснат и в сериозни намерения. Важното е мъжът да не се чувства притиснат до стената от вас. Защото форсирането на събитията е сред причините мъжете да си тръгват.

2. Провал в леглото

Провал в леглото

Това безспорно е най-големият страх за всички мъже. Много добре знаем за приказката, че дори обичат да си мерят мъжкото достойнство и това вероятно не е много далеч от истината...

И макар да има много дискусии относно това дали размерът има значение, то ще е непоносимо за един мъж да разбере, че не се справя добре в леглото и половинката му страда от незадоволителен секс. Или пък винаги е с ниско либидо заради него.

3. Конкуренция

Не са много мъжете, които искрено биха си признали, че изпитват ревност към останалите мъже около тяхната избраница. Но те всъщност ги възприемат като конкуренция, независимо дали става въпрос за приятел на жената от детинството или пък за стар съученик.

Всички мъже, дори и онези, които се възприемат като общи семейни приятели, са потенциална конкуренция. Което не изглежда особено притеснително, но може да стане страшно, ако си имате работа с мъж тиранин.

4. Липса на финансови средства

Мъж

Не всички мъже са амбициозни търсят успех в кариерата и са работохолици. Но всеки средно статистически мъж има вградено чувство за финансова отговорност към семейството.

Дори и все още да не е създал такова, той ще настоява да почерпи приятелката си, да може редовно да я радва с нещо сладко като шоколадова торта или пък да ѝ подарява красиви цветя. Липсата на финансови средства определено би повлияла на самочувствието на мъжа и може дори да се превърне в сериозен мъжки страх.

5. Посредственост

Мъжете винаги трябва да са на ниво и никога да не бъдат възприемани от околните като скучни, камо ли посредствени. Те трябва редовно да се изявяват и да имат усещането, че са душата на компанията. И никога не забравяйте да се усмихвате на мъжките шеги им, дори и те да не са особено сполучливи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати