Рози мутанти са хит сред подаръците

Рози мутанти са хит сред подаръците

Необичайната сила на розата върху човешката психика и физика се засилва от все нови и нови доказателства. Безспорен е фактът, че розата е едно от най-предпочитаните и красиви цветя за всеки повод.

Абсолютна класика е мъжът да подари на жената роза при тяхната среща. Едва ли, ако прибегнем до карамфил, ефектът на букета, който сме подарили, би бил същият. Наскоро стана ясно, че розата има и благоприятно действие върху човешкото тяло.

Австралийски учени доказаха, че ароматът от рози е в състояние да намали апетита при дамите и в крайна сметка да доведе до отслабване. На тази уникална „розова” диета човек може да стопи от 3 до 5 килограма за няколко седмици, само ако в стаята му ежедневно има красиви цветове на рози, които ухаят.

Розата и различните краски на цветовете й са свързани с много романтични тълкувания. Например червените рози означават страст и романтика, които е възможно да прерастнат в любов. Ако някой ви подари жълта роза, тълкувайте жеста му като пожелание за приятелство, а розовикавия, ален цвят на розите обикновено е намек за израз на благодарност.

Нов вид рози мутанти са хит на пазара във Великобритания. Много хора желаят да подарят букет от красивите романтини цветове, но не биха искали жестът им да бъде изтълкуван погрешно, имайки предвид краската на цветовете. Именно това е причината за огромната популярност, която все повече придобиват моди фицираните розови храсти – техните цветове са многоцветни и с пълна сила могат да се нарекат революционна иновация в подаръците.

Рози мутанти са хит сред подаръците

Многоцветните рози за съвсем кратко време се превърнаха в хит на пазара на нетрадиционните подаръци във Великобритания. Англичаните ги наричат “щастливи рози“ или рози с цвета на дъгата.

Получаването на един такъв розов стрък на пръв поглед изглежда доста лесно. Най-напред всичко запова от обикновени кремави рози, които били поставяни във вода с различни бои за храна.

Целият процес на преобразувание отнема 12 и 24 часа, но как венчелистчета се оцветяват в различни нюанси все още е енигма или по-скоро остава търговска тайна на цветарите. Само за една година повече от един милион мутирали рози са били продадени в Япония, Италия и особено Швеция, където са хит синьо-жълтите сортове, наподобяващи националното знаме.

Освен, че са интересен подарък, многоцветните рози са и доста достъпни като цена. Въпреки големия интерес към тях, те са много евтини, като една дузина струва двойно повече от 12 обикновени червени рози.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати