Зеленото е цветът на хармоничната душа

Зеленото е цветът на хармоничната душа

Знаковото разбиране на цветовете е изследвана територия, която ясно доказва влиянията на различните цветови нюанси върху цялостното състояние на човешката физика и психика.

Цветната терапия е изпитан метод за подобряване на душевната нагласа. Преобладаващите летни цветове са доказателство, че свежите тонове действат благоприятно на настроението и позитивната ни мисъл.

От всички цветове зеленото и неговите различни вариации оказват най-голямо влияние върху енергийния поток на човешката физика. Ако искате да се чувствате освежени и заредени с позитивизъм, отворете сетивата си за цялата зеленина, която ни предлага настоящият сезон.

Зеленото е цветът на хармоничната душа

А какво точно означават различните нюанси на зеленото? Цветът на зелен лимон или жълтеникаво зеленото е символ за новото, знак за обновяване и отваряне към другите и околния свят.

Доказано е, че този нюанс помага да се загърби миналото и да се поеме посоката напред към новото и незнайното. Зеленият лимон е цветът, който ни насочва към бъдещето. Той благоприятства движението на енергията в тялото и стимулира имунната система.

Пролетно-зеленият отенък настройва душата и тялото към действие и подпомага започването на нови начинания и проекти. Неслучайно през пролетния сезон сетивата се чувстват все по-заредени за нови дела. Този зелен цвят е в състояние да ви върне самочувствието дори след някой преживян провал.

Тълкуванието на тревистия нюанс на зеленото се свързва със здравето и стремежа към сигурност. Непременно се снабдете с дрехи в тревисто зелено. На подсъзнателно ниво те ще ви помогнат да се ориентирате по-лесно, да разберете накъде искате да вървите и какво желаете да постигнете.

Зеленото е цветът на хармоничната душа

Цветът на бор е сам по себе си уникален с оглед на неговото влияние върху човешката физика и психика. Няма друг нюанс на зеленото, който да носи толкова много спокойствие на душата. Той кара човек да се чувства в хармония със себе си, а едновременно с това и защитен от неприятности. Носете дрехи с цвят на борово зелено, защото те ще ви помогнат срещу нервно пренапрежение и чувството на тревожност.

Нюансът на зеления тюркоаз е прелестен. Той е водещ за хармоничното чувство в душата, а има и способността да освежава и да пречиства. Няма да сгрешите, ако го изберете за интериорен цвят на дома си, особено за антрето и коридорните помещения. Ако на работното ви място има поне една стена, боядисана в борово зелено, имате сигурен източник на позитивна енергия.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати