Риба и алкохол удължават живота на мъжете

Риба и алкохол удължават живота на мъжете

Множество изследвания посочват, че жените живеят средно по-дълго от мъжете. Последните проучвания в областта на мъжкото дълголетие обаче показват повече от изненадващи резултати.

Оказва се, че не балансираната диета, не редовният спорт са от решаващо значение за продължителността на живота на силния пол.

Холандски учени от университета “Еразма” в Ротердам дълго работили, докато стигнат до заключението, че умерената употреба на алкохол и правилното хранене избавят силния пол от много проблеми със здравето.

Най-препоръчителна за мъжете е средиземноморската диета. Ако тя се съчетае с умерено практикуване на секс, жизнените сокове на мачовците ще текат максимално дълго време.

Риба и алкохол удължават живота на мъжете

Удължаването на младостта на мъжете е свързано с добрата работа на сърцето. Холандските експерти констатирали, че активният сексуален живот намалява и направо избавя от риска от сърдечни болести и понижава риска от инфаркт.

За да получат по-точни резултати, учените анализирали историята на болестта на 8 хиляди пациенти. Всички тествани били над 55 години.

След експеримента резултатите посочили, че при мъжете, които употребявали умерени дози алкохол, рискът от възникване болестта на Алцхаймер се понижил с цели 42 процента.

Освен по няколко чашки на ден и редовни сексуални приключения, рецептата за мъжко дълголетие включва и хранителни продукти, типични за средиземноморската кухня.

Най-подходящи са рибата и морските дарове, пикантните подправки, зехтин, сирена и много зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати