Как да се събудите рано

ранно събуждане

Ако по някаква причина се налага да се научите да ставате по-рано, отколкото сте свикнали, има няколко съвета, които ще ви помогнат за ранното събуждане.

Първото, на което трябва да се научите, е да спите в хладно помещение. Разбира се, в топло помещение ще заспите по-бързо, но рискувате сутринта да се събудите с главоболие.

Но ако преди лягане добре проветрите вашата спалня и пуснете нощния студен въздух в помещението, ще се събудите ведри и готови за новия ден. Не се престаравайте с охлаждането – най-добрата температура за сън е 15-20 градуса.

Купувайте си цветя, за да може когато се събудите, да ги заварите върху кухненската маса. Не се препоръчва да спите в стая с цветя, особено ако това са лилии.

След като се събудите, останете още няколко минутки в леглото. Затворете очи и си представете активни и енергични картини. Това възбужда онези участъци на мозъка, които са ангажирани при истинска активност на тялото.

здрав сън

Не настройвайте аларма на време, което е малко преди необходимото за събуждане, за да излъжете самите себе си. Когато алармата ви събуди по-рано от необходимото, вие автоматично ще натиснете бутона за отлагане на алармата, тъй като знаете, че имате още време. Но сънят няма да е пълноценен през следващите десет минути и ще станете от леглото изнервени.

Веднага след като станете, не протягайте ръце към чашата с топло кафе, а към чаша студена вода. Това ще компенсира изгубените през нощта течности и ще ви ободри.

След като изпиете водата, направете бърз масаж на лицето си, тъй като добрата циркулация на кръвта помага за по-бързото разсънване. Веднага след това дръпнете пердето, а ако навън не е достатъчно светло, пуснете лампите.

Светлината е сигнал за тялото да спре производството на мелатонин – хормон, който е отговорен за заспиването. Светлината повишава нивото на хормона серотонин, който повдига настроението.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати