Революционни очила гонят депресията

Очила срещу депресия

Датски учени създадоха специални очила, които се борят срещу депресията в мрачните есенни месеци. Сега всеки човек може да върне лятното настроение и да види лъч слънчева светлина дори в облачните дни на ноември. Учените твърдят, че 30 минути с очилата са напълно достатъчни за подобряване на настроението.

Известно е, че настъпването на зимата причинява депресивни състояния в редица хора. Статистиките показват, че всеки 50-ти човек на земята страда от лошо настроение преди началото на зимата.

Липсата на слънчева светлина през есента доказано причинява депресия. Създателите съветват очилата срещу депресия да се носят рано сутрин още след ставането, за да успеят да заредят с положителна енергия своя собственик още в началото на деня.

Както споменахме, половин час е напълно достатъчен, за да си осигурите енергията и силата, която в облачно време няма как да се почерпи от слънчевите лъчи. Учените заключават, че неприятните явления като умора, тежест в крайниците и апатия ще бъдат успешно преборени.

Ако все пак нямате възможност да се снабдите с тези очила, наблегнете на повече плодове и зеленчуци, както и на приятни емоции в компанията на близки и приятели.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати