Как да впечатлим мъжа с чувството си за хумор

Флирт

Чувството за хумор е много крехка константа. Преценката дали нещо е смешно зависи до голяма степен от културата ни, зрелостта ни, образоваността ни и разбира се - контекста.

Когато жените поставят критерии за перфектния мъж, то в 95 % от случаите присъства и изискването – „Да има чувство за хумор”. Това, което не знаем обаче, е, че и при мъжете е така. Доброто чувство за хумор е една от най-желаните черти, която се търси в партньора. Интересна е закономерността, че мъжете използват хумора за да впечатлят жените и успяват, а жените - като знак за интелигентност.

Смехът е важен, особено в една зараждаща се връзка. Той облекчава напрежението и среса, повишава настроението, но най-важното - обединява хората и осигурява бърз тласък на енергия. А когато имате пред себе си нов привлекателен и сексапилен мъж, когото искате да впечатлите, какво повече ви трябва.

Играта в комуникацията е един от най-ефективните инструменти за зараждане и поддържане на взаимоотношенията свежи и вълнуващи. Смехът е способен да обогати взаимоотношенията, като допълнително ги поддържат интересни, леки и приятни. Чувството става споделено и създава атмосфера на интимност и качествена връзка, което е предпоставка за трайни взаимоотношения.

Смях

Но как да впечатлите мъжа с чувство за хумор, ако нямате такова, или ако сте прекалено притеснителни, за да влезе в действие. Първо знайте, че твърдението, че чувството за хумор е вродено, не е истина. То може и да се възпита.

Още в ранна детска възраст може да се развива най-вече под влиянието на околната среда. Добре е родители и възпитатели да карат децата да измислят смешки и да ги разказват по забавен начин. Това може да им помогне да развият още от малки чувството си за хумор.

Ако вече не сте в детската градина, то може да развиете чувството си за хумор, като четете нови вицове например. Сигурно ви се е случвало с мъка да изсмучете от пръстите си някоя смешка или виц, а на други хора е достатъчна една подхвърлена в пространството дума, за да се сетят за поредица от супер забавни истории.

Чувство за хумор

Поради това редовното четене на вицове ще ви помогне по-бързо да асоциирате дадената ситуация с нещо смешно, което вече сте прочели и чули. Изобщо четенето на литература ще обогати речниковия ви запас, от който може да черпите вдъхновение за ораторско майсторство. Всичко, което излиза от устата ви, трябва да звучи добре и стегнато и без излишни междуметия.

Афоризмите и мъдрите мисли също са добра идея. Освен че ще изглеждате забавна, ще си придадете вид на много мъдра и земна жена. А това се харесва на всеки мъж. Разбира се, всичко това трябва да става с мярка и преценка на ситуацията. Всяка жена трябва да знае и усеща кога е удачно да се включи в разговора със забавна вметка и кога да замълчи в името на доброто впечатление.

Чувството за хумор е предимно асоциативно мислене, което трябва се тренира. То е предимство във всяка една ситуация, особено ако в нея е замесен и мъж. Така че не се притеснявайте да използвате чувството си за хумор - всеки би го оценил подобаващо.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати