ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Ела с мен в Хургада

Ела с мен в Хургада

Хургада

Навярно всеки човек свързва името на Египет единствено с пирамиди и фараони. Това обаче съвсем не е така. Тази приказна страна, пазителка на древни тайни, може да се похвали и с невероятната си природа. Особено предпочитани от туристите са курортните селища, разположени на брега на Червено море.

Най-известният курорт, предлагащ изключителни условия за отдих и туризъм, е Хургада (Hurghada). Той разполага с прелестна плажна ивица, забележителни морски пейзажи, луксозни хотели и всякакви атракции, които привличат към него всяка година хиляди туристи от всички краища на света.

Някогашното рибарско селце Хургада драстично се е променило от 20-те години на миналия век. Бумът на строителството продължава и днес, предизвикан от все по-големия интерес към жилищните и хотелските площи, предлагащи се на пазара.

Хотелите, простиращи се по протежение на крайморската ивица на Червено море, са увеличили границите на града с над 20 км. Многобройни бази за гмуркане предлагат еднодневни пътешествия (често в съвместна дейност с хотелите)към кораловите рифове, както и специализирани курсове по водни спортове.

Хотелското предлагане започва от евтино, но качествено настаняване в северната част Ад-Дахар на градa към луксозно, но скъпо в южната му част. Голяма част от хотелите разполагат със собствени плажове, които са включени в цената на пакетите. По няколко пъти на ден корабчета отплават към остров Гифтун- удоволствие, което трябва да споделите с многобройните туристи.

Хургада, Египет

Който иска да усети тръпката от гледката на кораловите рифове без да си мокри краката, може да се възползва от предлаганите разходки със специални корабчета, които имат прозрачно дъно. Пътешествията из водите на Червено море обикновено продължават не повече от 30 минути, което ще Ви гарантира приятно изкарване в открито море, без да има шансове да Ви доскучае.

Корабчетата с прозрано дъно са на изключително изгодни цени, но е неогходимо предварително да си запазите място заради големия интерес към тях. В северната част на Хургада се намира Аквариумът и един малък Морски музей.

В близост до Хургада има и много други приятни места. На около 30 км. в северна посока от града се намира комплекса Ал- Гоуна. Той е съвсем нов и разполага с огромен плаж и уютни бунгала. Зома Бей, намиращ се на около 45 км. южно от Хургада пък може да се похвали с два супер луксозни хотела, единият от които разполага със собствено яхтено пристанище и голф игрище, снабдено с 18 дупки.

Сред забележителностите, намиращи се в близост до града, спадат мините Монс Клавдианус, които се намират на около 50 км. в североизточна посока от Хургада. Някога те са се използвали за снабдяване с черен гранит, който може да бъде видян в римския Пантеон. На около 60 км. в северна посока могат да бъда посетени руините от римски жилища, датиращи от 20 г. пр. н. е.

Заради мекият климат на Хургада, градът може да бъде посетен по всяко време на годината, но ако искате да се възползвате от красивите му плажове, е добре да изберете по-топлите летни месеци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати