Рисунка на рогат слон разкрива характера ви

Слон с рога

Известно е, че психоаналитичните тестове ни помагат в разгадаването на нашия характер. Оказва се обаче, че тези тестове са влезни в употреба и за много фирми.

Началниците вече избягват традиционните интервюта, като оценяват бъдещите си служители с елементарен тест, наречен Утопичен звяр.

В самия тест от вас се изисква да нарисувате едно животно, което прилича на слон с рога.

Психолозите казват, че самата рисунка разкрива много повече за вашия характер, отколкото вие може да опишете в автобиографията си или да споделите в интервю.

След кратък анализ на рисунката началниците могат да разберат дали сте подходящ за длъжността или не.

Интервю за работа

Почти всеки детайл от рисунката е значим при нейното анализиране.

Най-напред се обръща внимание на разположението на слона върху листа. Ако рогатото животно е нарисувано върху горната част на листа, означава, че имате завишена самооценка.

Ако слонът е нарисуван по средата на листа, означава, че самооценката ви е адекватна, а ако утопичното животно се намира в долния край – самооценката ви е ниска.

След това се установява в коя част се разполага животното. Ако го нарисувате в десния край, означава, че прехвърляте отговорност върху другите. Левият край означава, че можете да работите в екип.

Силният натиск върху хартията говори за силен характер, а слабия – за мек.

Работа

Стабилните и ясни линии показват самоувереност и обратното – разкъсаните линии са признак за неувереност и тревожност.

Острите ъгли на рисунката показват раздразнителните и избухливи хора, докато закръглените са знак за спокойствие.

Ако главата на животното е обърната надясно, означава, че вие сте активен човек. Ако е обърната наляво – вие сте интелектуалец. Нарисуваната глава в анфас означава, че сте егоцентричен човек.

Големите уши на слона показват, че сте силно зависим от мнението на околните. Средните уши означават, че имате нормален интерес от мнението на околните, а малките уши показват, че не се интересувате от чуждото мнение.

Очите в рисунката са знак за страх. Колкото по-големи са, толкова повече се страхува даденият човек.

Отворената уста показва предубедените и недоверчиви хора, красиво очертаните устни – чувствителните личности, устата във форма ли сърце или панделка – клюкарите, а устата с език – бъбривците.

Големината на главата показва лидерските ви заложби, а начинът, по който сте нарисували рогата – творческите ви възможности.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати