ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Изпитани методи за премахване на негативните мисли

Изпитани методи за премахване на негативните мисли

Изпитани методи за премахване на негативните мисли

Да мислим позитивно не е лошо предложение, но как се постига, когато нещата около теб все нещо не вървят. И дори да вървят, все ще се намери нещо, което ще ти покаже, че монетата има две страни. Има ли полза от положителните мисли е - това е тема, която е стара като света.

Без да навлизаме в дълбоки размишления, можем да си зададем само един въпрос с елементарен отговор – „С какви хора предпочитам да общувам – с ведри или с мърморковци? “.

И в допълнение към първото питане – кога се чувстваме по-добре - при глава, пълна с мрачни мисли, или когато забележим светлата страна на нещата.

Човекът лесно се поддава на негативните мисли – те успяват да превземат съзнанието му, независимо, че да речем, той иска да се отърве от тях. Само че тези негативни мисли много лесно се превръщат в природа и започват буквално да пият от енергията.

Колкото повече мислиш за нещо негативно, толкова по-малко възможности виждаш пред себе си и се натоварваш. Изход от тази ситуация има, но е необходимо да се положат усилия и най-вече човек да има желание да прогони негативизма от главата си.

Според изследвания на психолоз, най-лесният вариант да се отървем от негативното мислене, е да запишем мислите си на лист.

Изпитани методи за премахване на негативните мисли

Самото излагане на мислите на хартия, ги прави по-малко разрушителни, обясняват специалистите. След това листът се изхвърля – може да ви звучи наивно, но съвместно проучване на испански и американски учени потвърждава, че тази практика има сериозен успех.

За да успеем да се отървем от негативните мисли, първо трябва да признаем, че действително имаме проблем – тази крачка е най-трудна. Повечето хора не приемат негативизма като нещо сериозно.

Освен изразяването на мислите на хартия, специалистите съветват да използваме визуализация за контрол на негативното. Тоест идеята е да си представим как захвърляме лошите мисли – сякаш ги бутаме във всички посоки, като се опитваме да си проправяме път напред просто съсредоточавайки се в далечината.

Трикът с ластика е особено популярен и като цяло доста успешен – слагате ластик на китката и всеки път, когато през ума ви мине негативна мисъл, дръпвате ластика, за да ви пощипне.

Така мозъкът ще асоциира негативните мисли с болка и съвсем скоро ще забравите за мислите, които ви натъжават и натоварват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати