Пет книги, които ще ви научат как да забогатеете

Четене

Малцина са големите късметлии, които са забогатели, след като печелят джакпота от лотарията, но богатството при повечето милионери се опира на отлична финансова грамотност, която може да се придобиете от няколко книги.

Богат татко, беден татко - Робърт Кийосаки

Тази книга може да се открие в почти всяка българска книжарница и дори да се свали безплатно от уеб сайтове. Авторът я замисля като продължение на първия си бестселър Потоци от пари.

Тя разказва историята на двама бащи, от които единият е бащата на автора – Бедният татко, а другият е бащата на приятеля му Майк – Богатият татко. Книгата показва как може да избягаме от въртележката на недостигащите пари, без да използва сложни и неразбираеми термини.

Мисли и забогатявай – Наполеон Хил

Творбата се появява през 1937 година и за нула време става бестселър. Четивото ще ви помогне да подобрите знанията си в сферата на парите и финансите. Книгата е базирана на интервюта с Томас Едисон, Хенри Форд, Джон Рокфелер.

Уорън Бъфет

Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети – Мери Бъфет и Дейвид Кларк

Уорън Бъфет успява да забогатее само благодарение на своите безпогрешни инвестиции и затова го наричат Оракулът на Омаха. Авторите на книгата описват всеки един от принципите, които е приложил в своите инвестиции.

С четивото ще овладеете счетоводството до съвършенство и много по-лесно ще си съставяте бюджет.

Съседът милионер – Томас Стенли и Уелс Данко

Тази книга не засяга конкретни стратегии за забогатяване и успех, но споделя истории на най-големите милионери в САЩ през XX век. От нея може да разберете как са живели едни от най-богатите хора в света и по-важното – как са си служели с парите.

Законите на парите – Сузи Орман

Тази книга напълно може да промени нагласата ви към финансите. Подзаглавието ѝ е 5 вечни истини, за да се измъкнете от финансовите проблеми и да стоите далеч от тях и описва 5-те основни метода, с които никога няма да имаме финансови проблеми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати