Момиче се роди с огромен белег на лицето. Вижте го 24 години по-късно!

Момиче се роди с огромен белег на лицето. Вижте го 24 години по-късно!
Снимка: boredpanda

Млада жена от Бразилия промени изцяло представите за красота. Запознайте се с 24-годишната чаровница Мариана Мендес, родена с огромен тъмен белег, който заема голяма част от лицето ѝ.

Мариана е с вроден меланоцитен невус и заради него част от бузата, носа и челото ѝ са тъмни. Нейната особеност по никакъв начин не застрашава здравето на околните, но много често тя бива избягвана от непознати или пък одумвана.

Това обаче ни най-малко не тревожи бразилката, която към днешна дата работи като стилист и с гордост показва белега си. Тя се чувства щастлива от различния начин, по който изглежда, и смята, че именно тази особеност стои в основата на нейния необикновен чар /разгледай галерията/.

Ето защо държи да си остане напълно естествена и не възнамерява да се подлага на каквито и да е терапии по премахването на белега си.

Свикнала съм, когато вървя по улиците, хората да се втренчват в мен и да ме обсъждат. Някои смятат, че петното ме загрозява и се чудят защо още не съм го премахнала. Други пък го намират за плашещо и странно. Но аз го приемам като част от моята уникална идентичност и не искам да се разделям с него. Мнението на хората не влияе на самочувствието ми. Много пъти ми се е случвало някой да мисли, че това е татуировка или пък грим. В такива случаи просто разказвам историята си, защото не ме притеснява да обясня на хората на какво се дължи белега ми, споделя Мариана.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати